REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

A crescut semnificativ numărul copiilor care dezvoltă diabet după COVID

A crescut semnificativ numărul copiilor care dezvoltă diabet după COVID

Replica API 14 ianuarie 2022 | 01:47 790

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că, potrivit unor analize și studii efectuate de Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite, au apărut informații care corelează infectarea COVID la cei mici cu apariția unui număr mai mare de copii cu diabet de tip I.

"Vedem din ce în ce informații noi care apar, din păcate informația care a apărut la Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite care corelează infectarea la copii cu apariția unui număr mai mare de copii cu diabet de tip I, diabet juvenil, care se pare că sunt studii și analize făcute de către Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite care e un centru foarte serios, analizând foarte multe date din sistemul lor de asigurări și unde spune că au apărut mai multe cazuri decât de obicei de diabet de tip I și se corelează cu infectarea cu SARS-CoV-2.

Deci iată-ne, noi tot timpul vorbim de vaccinarea și efectul ei pe termen lung, dar uităm ce tot timpul am avertizat şi am spus nu eu, ci lumea științifică a spus acest lucru: atenție, COVID-ul nu e o boală simplă, există așa-zisul long COVID sau COVID-ul pe termen lung și asta arată impactul COVID-ului pe sănătatea omului pe termen mai lung. Se pare că unul dintre aceste efecte, dacă continuă această analiză şi confirmă ce este deja publicat, unul din aceste efecte este apariția la un anumit procent dintre copiii infectați cu SARS-CoV-2 a diabetului de tip I”, a afirmat Raed Arafat, luni seară, la B1 TV.

”Se va înțepa o dată, de două, de trei pe zi pentru insulină pe toată viața”

Raed Arafat trage astfel un semnal de alarmă cu privire la urmările pe care infectarea cu SARS CoV-2 le poate avea asupra vieții copiilor.

"Nu îl înțep o dată cu vaccinul, dar, cu siguranță, se va înțepa o dată, de două, de trei pe zi pentru insulină pe toată viața. Odată pornită această complicație nu știm încă dacă este temporară, ea de regulă este permanentă. (...) Nu trebuie să ne mire, pentru că la noi refuzăm și vaccinarea pentru rujeolă, refuzăm și vaccinarea pentru alte boli. Adică nu este o chestie care este caracteristică COVID-ului, este o chestie generală la noi refuzul vaccinării fără o motivare foarte clară științifică și faptul că ascultăm ce ne zice unul și altul care nu sunt deloc avizați în acest domeniu", a mai explicat șeful DSU.

Diabetul de tip 1 la copii

Corpul oricărei persoane, fie copil, fie adult, are nevoie de insulina pentru a transforma glucidele (zaharurile obținute din hrană) în energie. În lipsa insulinei, zaharurile rămân in sânge, cauzând simptome ce pot fi fatale în scurt timp daca nu sunt tratate.

Diabetul de tip 1 apare în situația în care pancreasul copilului nu mai produce insulină.

Simptome ale diabetului zaharat de tip 1

Când copilul are diabet de tip 1, se poate confrunta cu variații ale nivelului de zahăr în sânge, fie prea crescute, fie prea scăzute. Când nivelul este crescut, de obicei simptomele se dezvoltă lent, pe parcursul mai multor ore sau chiar zile.

Pe de alta parte, diabetul înseamnă și că nivelul de zahăr din sângele copilului poate scădea la un nivel periculos de mare in doar câteva minute.

Simptomele nivelului scăzut de zahar din sânge sunt transpirațiile, senzația de slăbiciune și de foame.

Simptomele nivelului crescut de zahăr în sânge sunt senzația de sete și urinatul des, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367