REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

A cumpărat 2 maşini, dar nu le poate folosi pentru că firma nu i-a dat şi actele

A cumpărat 2 maşini, dar nu le poate folosi pentru că firma nu i-a dat şi actele

Replica API 26 iunie 2012 | 00:00 512

Cum îşi bat joc dealerii auto de clienţi

Cum îşi bat joc dealerii auto de clienţi

Afacerile dealerilor auto din Constanţa par a merge ca pe roate, mai ales atunci când mai fac şi unele "mânării", fără a fi traşi la răspundere. Acum ceva timp, un poliţist reclama că nu îşi putea ridica maşina de la un service auto, pentru că reprezentanţii acestuia susţineau că nu îşi încasaseră banii de la firma de asigurări, un lucru anormal, mai ales când cetăţeanul are poliţă de asigurare CASCO. Un caz mult mai grav s-a întâmplat tot în Constanţa zilelor noastre. Un cetăţean a achitat 2 autoturisme, în urmă cu 3 ani, pe care le-a ridicat, însă nu le poate folosi, din cauza faptului că reprezentanţii firmei de unde au fost comercializate maşinile nu i-au dat şi actele acestora.

În luna martie 2009, Constantin Ivancea a achiziţionat de la SC Perceli KFZ SRl, dealer al SC Impuls Leasing I.F.N. SA, două autoturisme, unul Ssangyong Kyron şi unul Ssangyong Rexton, pentru care au achitat în jur de 40 de mii de euro, fiind emise facturi şi chitanţe în acest sens. Numai că reprezentanţii celor două societăţi menţionate au uitat de actele celor două autoturisme, necesare pentru înmatriculare. "Am încercat să obţinem actele în nenumărate rânduri, am luat legătura cu reprezentanţii societăţilor, însă solicitările au rămas fără răspuns. Iniţial am fost purtat de pe o zi pe alta, după care cei de la Perceli KFZ SRL mi-au comunicat că actele sunt la SC Impuls Leasing I.F.N. SA şi că numai ei mă pot ajuta", susţine păgubitul într-o cerere de chemare în judecată.

Relaţii comerciale defectuoase, cu efecte negative asupra clientului

În opinia lui Ivancea, cei de la Impuls Leasing I.F.N. au fost destul de confuzi şi i-au comunicat, după mai multe şovăieli, că nu îi pot da actele din cauza celor de la Perceli KFZ nu le-au achitat unele datorii pe care le aveau către ei, în baza colaborării dintre firme. Totuşi, pentru a detensiona atmosfera, angajaţii Impuls Leasing I.F.N. l-au asigurat pe reclamant că relaţiile urmează a se îmbunătăţi şi că problema se va rezolva. Păgubitul a fost plecat în străinătate o perioadă, însă la întoarcere a insistat din nou să intre în posesia actelor celor două autoturisme care stăteau deja de ceva timp în curtea lui, fără posibilitatea de a fi folosite. Din nou a dat piept cu indolenţa celor de la Perceli şi refuzul nejustificat al celor de la Impuls Leasing. Ulterior a aflat că dealerul Perceli KFZ SRL se află în pină procedură de insolvenţă, conform dosarului 6465/118/2010, înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa, însă autoturismele cumpărate de Constantin Ivancea nu apar ca fiind în proprietatea societăţii. "Apreciez că cele două societăţi îmi aduc atingere intereselor mele patrimoniale, iar eschivările reprezentanţilor acestora de răspundere, în fapt, sunt generate de ambiţii ce ţin de relaţiile comerciale dintre cele două, fără a viza în mod direct interesul meu", mai susţine reclamantul. Astfel, Constantin Ivancea a solicitat instanţei de judecată să îi admită cererea aşa cum a fost formulată şi obligarea societăţilor să îi predea actele celor două autoturisme, însemnând taloane şi cărţi de identitate, cu suportarea cheltuilelilor de judecată.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218