REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A dat foc unor rude şi a agresat un poliţist cu toporul, dar cere revizuirea penală

A dat foc unor rude şi a agresat un poliţist cu toporul, dar cere revizuirea penală

Replica API 27 martie 2014 | 00:00 144

Se întâmplă la Medgidia:

Se întâmplă la Medgidia:

Incendieri, lupte cu topoare, oameni călcaţi cu maşina intenţionat şi poliţşti agresaţi, toate sunt faptele care intră în "palmaresul" unui singur individ. Este din Medgidia şi are de excutat 15 ani de închisoare, dar dosarul penal este pe cale să-i fie revizuit.

A dat foc unor oameni, a atacat un poliţist cu toporul, i-a rupt mâna, însă are pretenţii şi tot bombardează magistraţii cu cereri. Este vorba despre un individ din Medgidia, Amet Ibazer, condamnat în mai multe dosare, dar care a tot cerut contopirea pedepselor. La finele anului 2013 au fost contopite, însă Ibazer nu este mulţumit, el cerând, de data aceasta, revizuirea penală. Dosarul a fost înregistrat pe data de 25 martie, primul termen fiind stabilit pentru 8 mai anul curent. Acuzaţiile pentru tentativă la omor calificat au pornit în luna august 2010, când Amet Ibazer, aflându-se în stare avansată de ebrietate, a apelat la un gest extrem pentru a se răzbuna pe nişte rude, unchi şi văr, pentru că nu i-au mai dat de băut. A ieşit din local şi i-a stropit cu benzină, după care le-a dat foc. O altă tragedie a fost atunci la un pas de a se întâmpla, dat fiind faptul că în imediata apropiere se aflau peste 20 de butelii de aragaz, care puteau exploda. Cum şi-a dat seama de cele întâmplate, bărbatul a încercat să arunce vina "în curtea" altuia, spunând că persoanele şi-au dat foc singure, în încercarea de a aprinde focul unui grătar. Însă, dacă magistraţii au hotărât atunci ca el să fie cercetat în stare de libertate, Ibazer a prins curaj şi, peste un an, în 2011, a mai fost implicat într-un conflict cu iz penal. Este vorba despre despre un scandal, izbucnit de Amet Iusein, care a spart geamurile unui imobil situat pe strada Poligonul Viilor, din Medgidia, la "acţiune" participând şi alţi cinci indivizi. Apoi s-au urcat în maşină şi, când proprietarul a ieşit să vadă cine i-a spart geamurile, indivizii au dat cu maşina peste el. La faţa locului a ajuns Poliţia şi a identificat agresorii, dar atunci un nou conflict a izbucnit. În peisaj intră, din nou, Amet Ibazer, care a atacat un poliţist, încercând să-l lovească cu un topor în zona capului. Dacă prima oară a scăpat ieftin, a doua oară nu a mai fost aşa. A primit condamnări în ambele dosare, iar, la finele lui 2013, pedepsele s-au contopit, urmând ca acesta s-o execute pe cea mai grea, şi anume de 15 ani. Însă, iată că dosarul de omor este pe cale să fie revizuit, cererea fiind înregistrată pe rolul Curţii de Apel Constanţa, la data de 25 martie a.c.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218