REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

A debutat Târgul Gaudeamus Litoral, în stațiunea Mamaia

A debutat Târgul Gaudeamus Litoral, în stațiunea Mamaia

Replica API 14 august 2017 | 00:00 363

Târgul Gaudeamus Litoral, care marchează ediţia cu numărul 100 a evenimentului, a fost deschis, sâmbătă, în Piaţeta Perla din staţiunea Mamaia, cu un program ce cuprinde, până miercuri, peste 50 de evenimente editoriale şi muzicale.

Programul de vizitare este zilnic între orele 15.00 şi 23.00, evenimentul urmând să se încheie miercuri. Deschiderea oficială a ediţiei a avut loc sâmbătă, la ora 17.00, informează organizatorii.

La această ediţie a Târgului Gaudeamus participă 23 de expozanţi, printre care se regăsesc câteva dintre cele mai cunoscute nume de pe piaţa editorială românească. Oferta este generoasă, atât din punctul de vedere al numărului de titluri disponibile cât şi din cel al diversităţii domeniilor abordate, câştig de cauză având, totuşi, cartea “de vacanţă”, care poate însoţi cititorii pe plajă.

Din programul evenimentului fac parte peste 50 de evenimente editoriale şi muzicale adresate unui public variat ca domenii de interes şi vârstă.

Programul aniversar ”Gaudeamus 100” va fi completat cu o expoziţie de fotografii amenajată în incinta Târgului Gaudeamus Litoral, fotografii realizate în cele peste două decenii de la debutul proiectului, cu prilejul celor 99 de ediţii ale Târgului Gaudeamus care au avut loc în întreaga ţară.

La această ediţie aniversară a Târgului Gaudeamus se desfăşoară campania ”Cărţile se întorc acasă”, care are ca obiectiv principal constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care, la finalul evenimentului, este oferit unei biblioteci publice. Destinaţia volumelor donate la această ediţie va fi şcoala din localitatea Dobromir, judeţul Constanţa.

Tombola Gaudeamus, derulată pe baza buletinelor de Vot al Publicului, va avea şi în acest an două premii: suma de 500 de lei, oferită de Asociaţia Lions Balkanica şi un zbor de 30 de minute desupra litoralului românesc, de pe Aeroportul Tuzla - pe care câştigătorul îl poate filma şi/sau fotografia - oferit de Regional Air Services.

Cititorii de pe plajă pot fi surprinşi de ”Poliţia Gaudeamus”, care oferă cărţi de la editurile participante la târg.

Premiile Gaudeamus Litoral 2017 vor fi decernate miercuri, începând cu ora 17.00. Se vor acorda trofeele Gaudeamus (editurilor - locurile 1, 2 şi 3) şi premiul pentru cea mai râvnită carte a târgului, pe baza votului publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul evenimentului.

Vor mai fi acordate trofeele presei - jurnaliştilor pe secţiunile publicaţii, radio, TV şi online, tot prin votul publicului, precum şi premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare, de către Arena Communications.

Gaudeamus a ajuns la ediţia cu numărul 100 după 23 de ani în care s-au derulat 99 de târguri sub acest brand, cu peste 11.700 de evenimente culturale găzduite şi aproape 2.850.000 de vizitatori.

Preşedintele de onoare al evenimentului este în acest an Decebal Făgădău, primarul Municipiului Constanţa.

Târgul Gaudeamus Litoral face parte din Programul Lectura, proiect de anvergură naţională iniţiat şi derulat de Radio România cu scopul de a susţine cultura scrisă din ţară prin evenimente de tip expoziţional, dedicate în principal cărţii şi ofertei educaţionale.

Calendarul Programului Lectura 2017 mai cuprinde: Târgul Gaudeamus Carte Şcolară (14 – 24 septembrie) şi Târgul Internaţional Gaudeamus (22 - 26 noiembrie).

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614