REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

A DEPĂȘIT și a FRÂNAT în fața unui TIR! Iată ce a IEȘIT! Video

A DEPĂȘIT și a FRÂNAT în fața unui TIR! Iată ce a IEȘIT! Video

Replica API 30 septembrie 2021 | 23:51 5277

Șicanările în trafic nu mai reprezintă o noutate! Pe principiul: m-ai lovit din spate, ești vinovat, tot mai mulți șoferi au ajuns să recurgă la astfel de gesturi, și aici ne referim la depășiri urmate de frânări bruște, pentru a-l învăța minte pe respectivul că ne-a stricat zen-ul. Așa a procedat și un constănțean, pe un drum din Argeș, însă tot evenimentul a fost surprins de o cameră video aflată pe bord.

Pe imagini se poate observa cum șoferul unui autovehicul cu numere de Constanța, fiind vorba, cel mai probabil de Mazda, a efectuat o depășire peste linia continuă, a ajuns în fața autotrenului, a redus viteza brusc, apăsând frâna. Însă, șoferul TIR-ului ori nu a apucat să frâneze, ori încărcătura nu i-a permis, cert este că a colizionat față-spate cu autovehiculul. Ocupanții mașinii cu numere de Constanța au coborât rapid, puși pe harță, însă, atunci când șoferul vehiculului depășit le-a adus la cunoștință că are cameră video de bord, aceștia au lăsat garda jos. Chiar dacă mulți tind să creadă că situația este foarte clară din punct de vedere legal și că șoferul de TIR e singurul vinovat în speța de față, iată că lucrurile nu stau chiar așa.

Potrivit oamenilor legii, conform imaginilor, se observă cum șoferul autovehiculului cu numere de Constanța a efectuat o depășire neregulamentară, cu neasigurarea la schimbarea benzii, adică s-a interpus în fața TIR-ului, ceea ce duce la sancționarea acestuia și suspendare permisului de conducere. Totodată, ar putea fi acuzat și de producerea tamponării.

Ce spune legea

Potrivit Art. 120 din Codul Rutier, este interzisă depășirea în intersecții cu circulația nedirijată; în apropierea vârfurilor de rampă, când vizibilitatea este redusă sub 50 m; în curbe și în orice alte locuri unde vizibilitatea este redusă sub 50 m; pe pasaje denivelate, pe poduri, sub poduri și în tuneluri. Prin excepție, pot fi depășite în aceste locuri vehiculele cu tracțiune animală, motocicletele fără ataș, mopedele și bicicletele, dacă vizibilitatea asupra drumului este asigurată pe o distanță mai mare de 20 m, iar lățimea drumului este de cel puțin 7 m; pe trecerile pentru pietoni semnalizate prin indicatoare și marcaje; pe trecerile la nivel cu calea ferată curentă și la mai puțin de 50 m înainte de acestea; în dreptul stației pentru tramvai, atunci când acesta este oprit, iar stația nu este prevăzută cu refugiu pentru pietoni; în zona de acțiune a indicatorului "Depășirea interzisă"; când pentru efectuarea manevrei se încalcă marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, iar autovehiculul circulă, chiar și parțial, pe sensul opus, ori se încalcă marcajul care delimitează spațiul de interzicere; când din sens opus se apropie un alt vehicul, iar conducătorul acestuia este obligat să efectueze manevre de evitare a coliziunii; pe sectorul de drum unde s-a format o coloană de vehicule în așteptare, dacă prin aceasta se intră pe sensul opus de circulație. Se interzice depășirea coloanei oficiale.

De asemenea, potrivit Art. 51, conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcției de mers, de ieșire dintr-un rând de vehicule staționate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulație sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp și să se asigure că o poate face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Video:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cocalari imputiti de branza din Cta.
0
0
Am cunoscut si eu un"viteaz"dasta care pana la urma a luat un pom la tinta si pomul nu s-a ferit dupa care ai lui spuneau"si a fost un baiat asha bun".
4
0
Baiat de baiat asta cu tirul ...a avut noroc cocalarul de CT. Daca era unul mai grabit trecea prin Conserva lui ca prin branza.
11
0
se cred smardoi si trebuie sa plateasca. Ala cu mazda a depasit neregulamentar iar ala cu tirul pentru ca nu a circulat preventiv. Nu avea el de unde sa stie ca celui din fata nu ia venit rau si ca ar fi fost o urgenta sa opreasca.
3
18
Smardoi plii..au coborat ca baietii din masina si au urcat la pzdele lachetii.lol
14
1
Alt prhostoi kocalar cu volan pe dreapta pt ca nu cred ca zdreatza are carnet !
11
1
Pacat ca nu i-a spulberat !
15
2
Rutiera se aude. Cind aveti de gind sa va faceti treaba cu acesti derbedei.
25
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102