REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

A doua zi după ce a PIERDUT ALEGERILE, FĂGĂDĂU a SEMNAT şase TUNURI IMOBILIARE

A doua zi după ce a PIERDUT ALEGERILE, FĂGĂDĂU a SEMNAT şase TUNURI IMOBILIARE

Replica API 30 septembrie 2020 | 00:21 24609

Liviu Ghebaur, afaceristul milionar care a ţepuit statul, potrivit DIICOT, cu 30 de milioane de euro, prin evaziunea fiscală, continuă tunul imobiliar din cartierul Palas. Decebal Făgădău i-a făcut un cadou după alegeri 6 autorizații pentru continuarea lucrărilor de construcție la complexul Novopolis, de pe I.C. Brătianu nr. 284. Aici, se lucrează de zor la trei imobile, pentru care a fost obținută autorizația anul trecut. În continuare, Ghebaur va ridica alte 6 clădiri cu 8 și 13 etaje.

Șase autorizații de construcţii dintr-o lovitură…

Ghebaur mai trântește șase blocuri cu regim de înălţime 7, respectiv 12, pe I.C.Brătianu. Decebal Făgădău i-a dat undă verde, în ultimele zile de mandat, să-și continue proiectul din cartierul Palas, un ansamblu rezidențial format, deocamdată, din 9 clădiri. Ghebaur a obținut nu mai puțin de 6 autorizații de construire.

Trei pentru organizarea șantierului în vederea demarării lucrărilor de construcție la 3 blocuri cu 12 etaje, două pentru organizarea șantierului în vederea demarării lucrărilor de construcție a două blocuri cu 8 etaje și o autorizație pentru ”construire ansamblu rezidential-funcțiuni mixte organizare de șantier”.

La parter blocurilor, vor funcţiona spaţii comerciale. Vor fi amenajate între 850 şi 900 de locuri de parcare pentru întreg complexul rezidenţial. Acestea vor fi organizate în trei zone distincte: parter – se vor amenajara locuri de parcare destinate clienţilor spatiilor comerciale. Acestea vor fi amplasate pe latura de nord a complexului cu acces direct din cadrul drumului de acces.

Pentru a facilita accesul către aceste locuri de parcare, profilul străzii (2 benzi-una pe sens) va fi suplimentat cu o bandă pe sensul de mers către complex, cu regim de viteză limitat, din cadrul căreia se vor accesa locurile de parcare. Etaj 1 şi Etaj 2 (terasa parcaj) – se vor amenaja locuri de parcare cu acces limitat. Terenul, în suprafață de 49.806 mp, este proprietate SC Gemini Estate SRL conform contractului de vânzare autentificat sub nr. 235/31.01.2017

Anul trecut, a obținut autorizația pentru trei blocuri

Lucrările la primele blocuri au început de ceva timp. Anul trecut, firma lui Ghebaur a obținut autorizaţia de construire nr. 1755 – Construire ansamblu rezidenţial cu funcţiuni mixte, organizare de şantier obiect A2 – construire imobil P+11e+12 etaj duplex+etaj tehnic, locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter; autorizaţia de construire nr. 1756 – Construire ansamblu rezidenţial cu funcţiuni mixte, organizare de şantier obiect B1 – Construire imobil P+8e+etaj tehnic, locuinţe colective cu spatii comerciale la parter.

Totodată, a primit și autorizaţia de construire nr. 1757- Construire ansamblu rezidenţial cu funcţiuni mixte, organizare de şantier obiect A1- imobil P+11e+12 etaj duplex+etaj tehnic, locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter.

În 2018, a elaborat PUZ pentru schimbarea reglementărilor urbanistice

În 2018, Ghebaur a elaborat un PUZ pentru modificarea reglementărilor urbanistice, care a fost aprobat în CL, valabilitatea fiind 5 ani de la data aprobării prezentei, cu posibilitatea prelungirii cu încă 5 ani la solicitarea investitorului. În ianuarie 2019, a fost aprobată, de către Ministerul Culturii, cercetarea arheologică preventivă pentru construire ansamblul rezidențial.

Firma Gemini Estate SRL este deținută de Dinamic Trading Star, cu 49% din capitalul social, Theordor Mariand, din Bucureşti, 50%, în timp ce Liviu Ghebaur, 1%. Dinamic Trading Star este deținută de Liviu Ghebaru.

Alt cadou de la Făgădău…

Liviu Şerban Ghebaur, prin firma sa Dinamic Trading Star, a solicitat, pe 5 iunie a.c., de la administraţia locală, cumpărarea unui teren situat pe bulevardul Mamaia 286, în suprafaţă de 1060 mp. Terenul e ocupat pe o suprafaţă de 876 mp de o construcţie pe care a adjudecat-o prin licitaţie publică în aprilie a.c., în cadrul unui dosar de executare silită. Cel mai probabil, Ghebaur intenţionează să dezvolte aici un proiect imobiliar.... cu sprijinul lui Decebal Făgădău. Primarul a dat curs solicitării sale şi a iniţiat proiectul de hotărâre.

Ghebaur, acuzat că a furat 30 milioane de euro

Liviu Şerban Ghebaur a controlat, până în urmă cu câţiva ani, doi dintre cei mai mari operatori portuari, North Star Shipping şi Minmetal. Numele afaceristului constănţean Liviu Şerban Ghebaur a fost legat de un scandal de evaziune fiscală de zeci de milioane de euro. Ghebaur şi alţi parteneri de afaceri au fost acuzaţi că ar fi declarat, în acte, că ar fi exportat cereale prin firmele unor libanezi, dar că, de fapt, acestea nu ar fi părăsit niciodată depozitele lor din Portul Constanța.

Potrivit DIICOT, milionarii constănţeni Liviu Ghebaur şi Cătălin Trandafir, patronii cunoscutelor firme Umex, NSS şi Minmetal ar fi constituit un grup infracţional organizat, evaziune fiscală, folosirea de acte nereale în faţa autorităţii vamale, contrabandă, spălare de bani. Membri ai grupării infracţionale coordonate de libanezii de El Khalil Jihad şi Youssef Laoun, Ghebaur şi Trandafir au facilitat tranzacţii ilegale de cereale prin firmele lor, fiind astfel complici la o evaziune de peste 30.000.000. de euro.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La politia Locala Encica si Serban slugile lui Babu si Fagadau au camatarit Constanta. Tin dosare la greu. Sunt curios cati ani o sa stea dupa grati.Erau doi saraci acum au zeci de impobile pe siferite persoane.Doua slugi
2
0
patratane ,vad ca tii cu fagadau ,sa ne dam la curu tau ,faci parte din grupul de infractori cumva ?
2
1
Amice:la Puscarie :la Puscarie trebuia sa fie Trimis Prostul de Ciuma Galbena de PNL-ista Vergil Chitac iar Decebal Fagadau nu are Nici'o vina in asta Bai Maimutoi Tolomac si blegoman!!Adevaratii Vinovatii care a Furat cu Nerusinare cei 4,5% de la Decebal Fagadau este Ciuma Galbena de PNL-isti Fi-ar dracului de Nenorociti Tampiti ei sunt Vinovatii cei de la Ciuma Galbena de PNL-isti Ca Au Furat cu Nerusinare de la Decebal Fagadau cei 4,5% care trebuia sa Primeasca Decebal Fagadau si Nu Porcul de Ciuma Galbena de PNL-ista Vergil Chitac!!Oricum in 2024 Mandatul de Primar al lui Chitac Va Expira
4
11
cum e posibil ca delc@ certat cu apa sa connduca plus cta,
4
2
A adus investitori in orasi toti chipanii de la Stejaru si Tulcea care construiesc ieftin si prost! Boc adus investitori din tarile civilizate care construiesc frumos si bine! Asta este diferenta.
20
3
Va urma... Tineti-va bine... Foame mare nene...
5
8
Locul acesti infractor devenit primar dupa fuga infractorului Mazare e la puscarie! Mortii ma-tii de jeg pesedist!
20
4
hai mey baieti ca nu o fi asa rau.. inainte furam cu cardul acu furam din consiliu si primarie! eu le am zis celor doi.. Fatalau si Babalau ca nu au sanse de izbanda.. dar nu m au ascultat! pacat!
11
2
Daca e sit arheologic s-a facut descarcare hatere, asta ca sa nu stai tu incordat in caz ca se gaseau oasele lu' ala care te-a conceput pe tine... sunteti pe alta planeta voi astia care credeti ca se risca cineva sa emita vreo autorizatie de construire fara indeplinirea conditiilor legale. Natie spurcata de hateri someri ce sunteti. Mergeti la munca sclavilor. V-ati transformat toti in activisti si luptatori ptr mediu...dar aruncati chistoace pe jos
20
13
Are viata grea
16
5
Rau am mai ajuns...de ce sunt tunuri? S-a incalcat vreo lege? Daca da...atunci exista organe abilitate sa verifice. Natia asta de rahat in loc sa se bucure ca se construieste, se platesc taxe, se creaza locuri de munca...stam sa hulim...atunci hai sa nu mai faca nimeni nimic si sa stam toti degeaba...sa asteptam ajutorul social.
24
14
BABUU LA PUSCARIE. FAGADAU O SA PLATEASCA CE A FURAT BABU. MAKIDONII NU TEAU VATAT BABULE.
28
8
FAGADAU LA PUSCARIE!!!! LA PUSCARIE!!!!!!!!!!!! LA PUSCARIE!!!! FAGADAU LA PUSCARIE!!!!
30
8
foarte bine ca a semnat, decand a venit pn-up nu mai curge nici apa la robinet!
10
13
L-au invatat avocatii ca daca tot va face puscarie sa mai faca niste infractiuni ca va merge pe concurs si oricate face se face tot atata puscarie. Omul e hotarat si a semnat autorizatii la greu plus alte contracte pe 25 de ani de care vom auzi numai in instanta.
17
7
Fagadau, blestemat sa fi , sa ajungi in puscarie , averea confiscata , stai linistit stim cum ai ascuns o ...! Esti o zdreanta de Om - jigodie si Perversa ...!
25
9
SPIT Constanta este centru ecumenic unde sunt angajate toate coanele preotese pe functii mari si nu fac nimic se roaga pentru bunastarea sefelor lor,de asemenea toate basinile cipaneze sunt angajate aici si nu stiu sa numere nici pina la zece dar cunosc foarte bine toate marcile de posete ,pantofi si haine de firma.Face ti ordine domnule primar in SPIT caci sunt oameni care muncesc de cad din picioare si unii care vin in vizita aici ca la muzeu.Directoarele si sefele de compartimente sunt oamenii fostei care nu raspund decit la comenzile PSD.
32
11
Javra asta de cacalau se pisa pe noi si pe legea romana. Sper sa-l frece baietii in bostan la Poarta Alba, pana nu mai poate sta cu curul pe scaunul bmw-ului
27
8
Ansamblul de blocuri se contruieste spre Valu lui Traian. Este in afara orasului. Care este problema?! Vreti un oras ca si Cluj dar hai sa boicotam tot ce este bun nu?!? Latrati unde trebuie, nu la orice se face
26
23
Nu ma,intr-o tara civilizata organele de control ale statului se sesizeaza si verifica ce s-a scris in presa scrisa sau Tv dupa care daca totul este legal cel defaimat poate sa ceara daune in instanta de la Ziar nu de la redactor sau postul Tv,mai invata si tu.
15
2
Ii uram sa ramana cu toate apartamentele nevandute. A scos din circuitul agricol hectare intregi de pamant.
18
12
Si slugoilul de fost consilier Mihailescu a obtinut autorizatie sa ridice alt bloc in zona Dobrogea in spatele OMV unde deja mai are ridicate doua blocuri.Dar acum nu mai are pe cine pupa in cur, ca si el si sefii lui Babu si Fagadau sunt istorie!
13
7
Fagadau din cauza la astia ai pierdut, asa ca sa dai la mue
19
6
Partea interesanta e ca acolo e sit arheologic. Stiu o duzina de insi la CTA si Valu care nu au primit autorizatie pentru ca au teren in apropierea valului lui Traian, cel putin la Valu nu se risca nimeni din primarie sa dea autorizatie acolo. La noi iata ca se poate, basca directia de cultura se face ca ploua. Pentru blocul deja construit de nenea asta s-au facut sapaturi. In mod normal, ar trebui sapaturi si protejare sau salvare inainte de autorizatie, dar Fagadau a sarit etapa asta. Prietenii lui stiu de ce.
23
4
Ansamblul asta de blocuri se construieste la iesirea din oras catre Valu.Copiii celor care vor locui acolo tot la scolile din oras vor merge,nu la vreuna din zona,dispensar nu,un mare inconvenient va fi probabil cu traficul de dimineata.Se va iesi pe la giratoriul de la reprezentanta auto,traficul auto in zona e un cosmar in fiecare dimineata a unei zi lucratoare!S-a construit in multe zone de la periferie,in Mamaia Sat,dar copiii tot in oras vin la cursuri,ar trebui construite unitati de invatamant!Legat de Fagadau,e o mare idiotenie cu sensul unic pe bd.Tomis!
28
4
Isi luase cota de paraindarat de 20% "din investitie" si acum trebuia sa mai semneze asa cum a batut palma cu derbedeii lui.Inca o dovada ca Fagadau nu se astepta sa primeasca un sut in fund asa de repede .Se intampa asa ceva pentru ca nu avem DNA.Fagadau a distrus si a furat mai mult decat a distrus Mazare .
30
4
sub bloc este sau nu sit arheologic? Ce au gasit acolo arheologii? Apropoo, arheologii constanteni, au gasit ceva la viata lor? Constanta sta pe o istorie de 5000 de ani iar ei, nu au rezultate nici de doua ore.
31
4
Ziar de hindel, santajisti
8
15
FB ca se construieste la periferi dar Fagadau tot trebuie la beciul domnesc.Eu nu stiu de ce dar otoritatile stiu!
14
6
Chitac ai citit acest articol ? Daca nu inseamna ca esti partas alaturi de Fagabou.
13
10
Blocurile sunt in afara orasului, au parcare, nu s-au stricat spatii verzi, singura problema la aceste autorizatii e ca nu a luat spaga noua conducere!!! latraii de servici isi fac datoria insa!!!
24
12
Asa cum este OMUL Fagadau si a fost ca primar multi o sa ii duceti dorul.Acu na leprele de la REPLICA se dau dup cum bate vintu si li se dicteaza de fecala Chitac si slefta pnl.
15
27
Replica instiga mereu la scandal impotriva investitiilor in oras. Daca ar fi dupa ei ar trebui toti sa ne cumparam apartamente in blocurile ceausiste din anii 70 sa stam in ele acolo pana cad pe noi.
24
20
E foarte bine ca se construieste, autorizatia e data la marginea orasului. Asa trebuiau date toate autorizatiile, prostilor sa urlati cand se construieste in centrul orasului.
29
13
Vai de pula vostra de cretini.Voi alte subiecte nu aveti.Gata s-a terminat campania.Credetti ca daca scrieti articole de kkt rezolvati ceva??Lasa ma , ca idiotii de constanteni vor plange ei dupa Fagadau, cand vor vedea ce va face slugoiul lui Comanescu Chitac, va marii taxele, impozitele.PNL este actualul PDL, care in 2010 au marit taxele , au taiat salarii.Va vad eu dupa 1 ianuarie ce mai comentati.Va meritati soarta.
25
21
Voi ati vazut cat se construieste in Brasov si Cluj? "Dezvoltatorii" nostri sunt pistol cu apa pe langa aia !
21
14
Chiar nu a onmbservat nimeni ca blocul s-a scufundat ? Si este in panta tot blocul? Acolo este mlastina... cand treceti pe langa sa va uitati sa vedeti cum este ..
22
10
Ar fi fost daca primea unul sau mai multe imobile mocca sau aproape mocca. Ce jurnalism este asta, facut de persoane care nu cunosc sensul cuvintelor??
10
16
Cine? Virgina de fagadau? Nu cred maaaa! Cam asta-i treaba la Constanta.
10
10
De ce e tun imobiliar? nici nu stii ce inseamna, ba...
16
16
bai frate, exact cum zicea cineva, nimic nu va mai convine! Acolo unde se contruieste acest ansamblu era o ghena de gunoi, loc pustiu care arata ca un c...t. Asta macar face unnditamai ansamblul cu locuri denparcare si tot ce trebuie LA IESIREA DIN ORAS! Nu pe spatiu verde, nu in aglomeratia din oras... dar va place sa mancati kg de kko... asa e romanul....
35
15
Daca comstruieste in oras nu e bine daca construieste in afara orasului iar nu e bine.asta e la iesirea din oras spre Valul lui Traian.ati luat o razna.nu vreun fan psd si nici fagadau dar este deja penibil bai oameni buni.....
32
16
Impreuna cu aceste SECATURI de golani si Fagadula ,averea confiscata si trimisi in Siberia 20 de ani numai cu izmenele pe ei !
33
12
DNA DNA DNA
30
8
Imi vine sa vomit de postacii lui fagadau, copilul lui Mazare. Constanta e un oras oribil din cauza celor doi si a acolitilor lor.
35
9
Golanul tot golan ramine.
25
4
Sa vezi ce mecla are frate su lu Liviu, ii zice Ionutz . Ala e chiar balaur ! DNA poate verifica si proprietatile lu Ghebaur din buricul Londrei !!! Poate ca le o fi dobandit nevasta sa prin exercitii mentale de spiritism si yoga.
15
12
Cu acelas Fagadau la parlamentare ESEC TOTAL!
23
7
Se extinde orasul si tot nu va convine.de fapt muriti de ciuda ca se construiesc blocuri oriunde. cat despre aprobarea lor, asta o fac consilierii nu inspectorii de la urbanism. dar sunteti prea plini de ura ca sa mai judecati, oi proaste si jucate pe degete.
17
19
dnace fa idormi?daca dormi nu mai incasa salariile alea simlasa pemaltii,care humdorm. Anulatimactele fagabou,bagati.l in pirnaie,luati pesedistilor banii furati! banii furati recuperati de la Toti! De la iorgus vecinul pirnaie cind luati banii furati inapoi?
10
5
Acolo este camp.Foarte bine ca se construieste.
19
14
curand la puscarie fagdau cu zdreanta de babu
27
4
Cand va fi trimis in judecata ca are destule dosare penale?
26
6
bai s-au terminat campania si alegerile. hai sa incetam sa mai fim idioti si in a scrie astfel de articole si in comentarii. 6 TUNURI IMOBILIARE ... din care 5 sunt autorizatii de organizare santier pfff. daca asta e definitia tunului imobiliar atunci ... face palm.
20
9
Noroc cu Fagadau ca sa facut investiti in oras si in Mamaia
8
34
Si a luat si el Ultimile SPAGI!
32
6
Un AROGANT SI UN OPORTUNIST! Bine ca am scapat de el!
32
4
Deci proiectele de hotarare sunt initiate de primar si aprobate de Consiliul Local. La Consilieri nu e numai o figura de stil. Dar nu poti sa ceri asa-zisilor jurnalisti de la Replica logica si obiectivitate in raportare pentru ca nu poti sa ceri unora ce nu poseda. Cel mai rau este ca multi constanteni nu au habar cum functioneaza administratia locala si pun botul la ce se scrie cu litere mari.
19
7
Stelian Ion ar trebui pus viceprimar si sa se ocupe de urbanism, tot e el cu anulari de autorizatii. Sunt curios cum s-ar descurca. Referitor la blocurile respective, acolo se vor face dispensare, scoli, magazine ... necesare undei dezvoltari normale?
10
13
sefii lui Fagabou sunt aceeasi si pt Chitac,...succesuri Ati votat,masca pe figura,joc de glezne si mai vorbim peste 4 ani Chiar nu pricepeti ce se intampla in Romania?
18
5
a ca si cum ai spune ca unui marionete o sa ii fie rau, i se rupe, a plecat PNL, a benit PSD la parlamentare, acum e PNL si tot asa, tu, eu, tot asa, o sugem, ei? baga in fata maroneta ca asta sunt, ei sunt pusi in lista unui partid in functie de cum vor sefii, ar trebui naibii sa stii
6
2
Esti primul de sacrificiu, nu mai are stapanul Mazare ce sa faca cu tine, poti sa latri tu cat vrei. Ia macar vaselina bio cu tine sa ai la indemana. Mazare tu te-ai obisnuit in cusca? Fii catel cuminte si numara in fiecare zi dungile.
15
6
Orice autorizatie poata fi revocata prin dispozitie de primar. A noului Primar, desigur. Cat despre domnul fagadau si toate nenorocirile pe care le-a autorizat spre mutilarea Constantei, sper ca distinsul electorat sa-i arate aprecierea si la Parlamentare, peste 2 luni. Gunoiul asta corcit ar trebui sa aibe interzis in Constanta.
34
6
si unde sunt banii ????
16
2
Ce mai stati dlor. procurori ? Fagabou asta nu raspunde penal ?
38
8
Adunati toti,confisct tot si dusi acolo unde le este locul.Ce insemna mastodonturile acestea urate.Arestati si cei din Primarie,de la urbanism,toti.Pana nu pune nimeni piciorul in prag si sa le spuna nu,acestia vor face ce vor ei ca au pile si bani.Ei cred ca li se cuvine tot orasul.Daca s-ar fi respectat legea ,nu se ajungea aici.Legea este numai pentru cei fara bani.Justitia este corupta.Primaria corupta.
33
6
Ce fata de boschetar are balaur asta , zici ca i frate cu dinca din caracal
30
2
Proiect sortit curvelor si pestilor din orasul latrina Constanta. La wc cu toti acesti papagali, comandati de straini.
33
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614