REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A făcut SCHIMB de MAŞINI şi şi-a dat seama că NU are acte! Iată ce a făcut şi cum s-a dus la ÎNMATRICULĂRI

A făcut SCHIMB de MAŞINI şi şi-a dat seama că NU are acte! Iată ce a făcut şi cum s-a dus la ÎNMATRICULĂRI

Replica API 18 mai 2019 | 00:00 1091

Caz desprins din acțiunile lui Stan și Bran

Caz desprins din acțiunile lui Stan și Bran

Un bărbat din județul Constanța a fost trimis în judecată, la finele anului 2018, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. În aprilie anul acesta a fost condamnat la 6 luni cu suspendare, iar acum s-a înregistrat apelul, termenul fiind fixat pentru data de 30.05.2019. Cazul său pare desprins din filmele cu Stan și Bran.

Bărbatul a făcut schimb de mașini cu un bărbat pe care nu-l cunoștea, în urma unui anunț de pe internet, după care acea persoană l-a sunat că a vândut mașina primită de la el și să se întâlnească cu noul cumpărător pentru a încheia actele. Zis și făcut. Apoi a realizat că a cam rămas fără.. dovadă că noul vehicul îi aparține. Așa că s-a apucat să remedieze problema.

Audiat în cursul urmăririi penale, inculpatul a declarat că a intrat în posesia unui autoturism marca Volkswagen Passat ca urmare a unui schimb de autoturisme pe care l-a făcut în cursul lunii martie 2016 cu o persoană de sex bărbătesc necunoscută. Inculpatul susține că a intrat în contact cu acea persoană ca urmare a unui anunț pe care l-a postat pe un site de anunțuri on-line și schimbul de autoturisme a avut loc în zona sensului giratoriu de la intrarea în localitatea Ovidiu, venind dinspre municipiul Constanța.

Odată cu autoturismele, au făcut schimb și de documente, primind de la acel bărbat un contract de vânzare cumpărare din care rezulta că un anume B.P. a vândut autoturismul numitului G.C., certificatul de înmatriculare al autoturismului (două file cartonate) și un alt înscris despre care a înțeles că ar fi fost polița de asigurare a autoturismului. În continuare, inculpatul a precizat că nu au încheiat nici un act din care să rezulte că au făcut schimbul de autoturisme și nici nu i-a cerut acelui bărbat să se legitimeze.

La 2-3 zile de la aceste evenimente, a fost contactat telefonic de bărbatul cu care a făcut schimbul de autoturisme și acesta i-ar fi spus că a vândut autoturismul pe care 1-a primit de la el altei persoane, iar acea persoană îl va contacta pentru a perfecta actele.

A fost contactat, s-au întâlnit și au încheiat un contract de vânzare cumpărare pentru un vehicul folosit, obiectul contractului fiind autoturismul pe care el l-a dat la schimb bărbatului necunoscut.

În acel moment, a realizat că el nu are nici un act din care să rezulte că a devenit proprietarul autoturismului Volkswagen Passat, astfel că a întocmit un contract de vânzare cumpărare pentru acest autoturism, trecând datele lui la cumpărător iar la vânzător numele G.C., nume aflat la rubrica cumpărător pe contractul primit de la cel cu care a făcut schimbul de autoturisme.

Inculpatul declară că a trecut la prețul vânzării o sumă fictivă, el a semnat atât la vânzător cât și la cumpărător, iar la data întocmirii, a trecut, din greșeală, data 20.01.2016, aceiași dată aflată pe contractul de pe care a copiat. Apoi s-a prezentat la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța.

Acolo, după ce au verificat autovehiculul, în sensul că seria de înmatriculare a autovehiculului pentru care s-a solicitat eliberarea de numere provizorii nu corespunde cu cea existentă în sistemul informatic EUCARIS, iar cele două file ale certificatului de înmatriculare depuse de solicitant prezintă suspiciuni de falsificare, lucrătorii s-au sesizat din oficiu cu privire la existența unei posibile fapte penale, la data de 16.06.2016, sens în care au întocmit un proces verbal de sesizare din oficiu.

La data de 29.06.2016, organele de cercetare penală ale poliției judiciare au dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracțiunile de "fals material în înscrisuri oficiale". Inculpatul a recunoscut fapta.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo,asa sa faceti,sa nu mai fim cosul de gunoi,al Europei.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218