REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

A fost BĂTUT MĂR din cauza NEVESTEI

A fost BĂTUT MĂR din cauza NEVESTEI

Replica API 29 noiembrie 2021 | 00:22 3262

Vasile Chirea și Cristian Chereata au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de de lovire sau alte violențe. Cei doi sunt acuzați că l-ar fi bătut pe M.G., lovindu-l cu o sticlă în cap apoi cu pumnii și picioarele în diferite zone ale corpului. Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia i-au condamnat pe cei doi la la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 6.000 lei de fiecare. Sentința a fost comunicată pe 24 noiembrie 2021 și nu este definitivă.

Potrivit declarațiilor victimei, agresiunea s-a petrecut în satul Conacu, unde se afla prin natura meseriei. În momentul în care terminase ce avea de făcut, cei doi agresori au coborât dintr-o mașină, ambii având în mâini câte o sticlă de bere. Fără motiv și fără a spune ceva, Vasile Chirea a lovit victima cu sticla în cap apoi a început să o lovească cu pumnii și picioarele în diferite zone ale corpului, timp în care îi reproșa că soția lui dă lumea afară din magazinul unde lucrează. În urma loviturilor primite, victima și-a pierdut cunoștința, ulterior având nevoie de 9-8 zile de îngrijiri medicale.

Inculpații nu și-au recunoscut fapta

Fiind audiați în calitate de inculpați, Vasile Chirea și Cristian Chereata, au declarat că în acea zi au fost de muncă împreună la Balta Conacu-Negrești și că nu au fost implicați în niciun scandal și sub nicio formă nu l-au lovit pe M.G. Cu toate acestea, din întreg materialul probatoriu administrat în cauză rezultă convingerea, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că inculpații au săvârșit fapta de lovire sau alte violențe reținute în sarcina lor.

Ce a spus instanța

Instanța a considerat că scopul pedepsei și reinserția socială pot fi atinse fără privarea de libertate a inculpaților, și că aplicarea unei pedepse cu amenda este suficientă pentru a corija comportamentul celor doi inculpați. Pronunțarea condamnării constituie un avertisment ce îi va determina pe aceștia să nu mai săvârșească infracțiuni și să conștientizeze gravitatea infracțiunii săvârșite. Astfel prin executarea pedepsei fără privarea efectivă de libertate se evită ruperea acestuia din cadrul familial, un regim de executare efectivă a pedepsei prin privare de libertate ar fi inoportună în acest moment.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci pot sa dau omorul lejer cui ma supara, nu patesc nimic
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108