REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

A fost modernizat cabinetul stomatologic de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu"

A fost modernizat cabinetul stomatologic de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu"

Replica API 18 decembrie 2018 | 15:32 759

Primarul Decebal Făgădău a fost prezent marţi, 18 decembrie, la Colegiul Național "Mihai Eminescu". Edilul a vizitat unitatea școlară împreună cu directorul colegiului, Stelian Marinescu, dar și biblioteca instituției școlare, fiind-i prezentat cel mai vechi titlu, un dicționar româno - francez din anul 1859. Șeful autorității locale le-a împărtășit elevilor prezenţi în sala de lectură și ce carte își dorește să termine de citit. Este un volum semnat de Marcel Proust - "La umbra fetelor în floare".

Vizita nu a fost întâmplătoare, Primăria Constanţa împreună cu Direcţia de Asistenţă Socială, instituţie avută în subordine, au renovat în acest an cele 14 cabinete stomatologice din unităţile de învăţământ din municipiu. Unul dintre acestea se află în incinta Colegiului Naţional "Mihai Eminescu". La eveniment sunt prezenti profesori, directorul Directiei Generale de Asistență Socială Constanta, Emil Mereuță, reprezentanţi ai Direcţiei, dar si doctorul Rudeanu Georgeta.

Primarul Decebal Făgădău i-a spus, medicului Georgeta Rudeanu, următoarele: "Dacă mai trebuie ceva, dați-ne de muncă! Am încercat să facem totul la asorte, în culori calde, pastelate, să nu le fie teamă copiilor să vină la medic. Să vină de minim trei ori pe an. La cât mai mulți copii tratați!". La rândul ei, dr. Georgeta Rudeanu a spus că, în urmă cu trei ani, pe vremea când Decebal Făgădău era viceprimar, i-a prezentat acestuia situația cabinetului. "Ne-ați promis atunci că ne ajutați. Și ați făcut-o acum", a susținut dr. Georgeta Rudeanu.

Anul următor, primarul și-a propus să reabiliteze și cabinetele de medicină generală din şcoli.

Menţionăm că unul dintre cele 14 cabinete stomatologice din municipiu, arondate unităţilor şcolare, se află în incinta Universității "Ovidius".

De altfel, în cadrul tuturor cabinetelor medicale din municipiu vor fi cooptați și studenții de la Medicină. Decebal Făgădău şi-a propus ca în anul 2019 să finalizeze reabilitarea cabinetelor de medicină generală. "Să le aducă (n.r. cabinetele stomatologice) în contemporaneitate", a precizat Făgădău. Cabinetul stomatologic de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, care se adresează unui număr de 2.000 de elevi, şi care a fost modernizat de Primăria Constanţa în acest an, nu a mai fost reabilitat de 30 de ani. Au fost şi cabinete ce nu au fost renovate în ultimii 50 de ani, a mărturisit primarul.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367