REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

A fost inaugurat Centrul de Tineret Jean Constantin! Iată ce activităţi vor fi desfăşurate în weekend - VIDEO

A fost inaugurat Centrul de Tineret Jean Constantin! Iată ce activităţi vor fi desfăşurate în weekend - VIDEO

Replica API 21 aprilie 2018 | 00:00 383

După lungi așteptări și promisiuni, a fost în sfârșit tăiată panglica! Da, a fost inaugurat Centrul de Tineret Jean Constantin din fostul cinematograf Republica. De la primari din tot județul, la senatori, oameni de cultură, tineri, cu toții au fost prezenți la eveniment. Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, a făcut onorurile. În sală s-au aflat și actori, vârstnici, politicieni, oameni de cultură, elevi, cercetași etc. Șeful CJC a punctat că întârzierea deschiderii centrului a fost cauzată de probleme tehnice.

A fost proiectat un film cu imagini cu fostul cinematograf Republica, apoi cu replici celebre din viața actorului Jean Constantin. Prezent la eveniment a fost și senatorul PSD, Nicolae Moga, care a punctat că este mulțumit de faptul că a fost inaugurat în sfârșit acest proiect. Potrivit informațiilor preliminare, Consiliul Județean Constanța va da centrul în administrarea Centrului Cultural Theodor Burada.

Cel care a dat viață proiectului, vicele CJ, Claudiu Palaz, a lipsit de la inaugurare, motivând că nu a dorit să participe la eveniment. Președintele CJ, Horia Marius Țuțuianu, edilul Constanței, Decebal Făgădău, vicele CJ, Daniel Learciu, prefectul Ioan Albu, subprefecții Dan Jeacă și Levent Accoium, consilieri locali, județeni, senatorul Nicolae Moga, primari din județ, dar și mulți alții au umplut sala de peste 700 de locuri pentru a marca momentul istoric pentru cultura constănțeană.

În acest weekend au loc primele evenimente la centrul inaugurat. Sâmbătă, de la ora 11:00, o să aibă loc întânirea ONG-urilor reprezentante ale tinerilor din județul Constanța cu reprezentanții Consiliului Județean Constanța. De la ora 13:00, o să fie spectacolul prezentat de elevii Liceului de Arte „Regina Maria”, clasele de actorie. O să joace piesa „Hamlet”, spectacol ce a fost prezentat în cadrul Olimpiadei Naționale organizate de Liceul de Arte în colaborare cu Inspectoratul Județean Școlar Constanța.

Duminică, 22 aprilie, de la ora 11:00 o să fie o expoziție de fotografie organizată de Centrul Cultural Theodor Burada cu lucrări ale elevilor centrului. De la ora 13:00, va fi proiectat filmul documentar-artistic „Ovidius”, realizzat pentru a celebra 50 de ani de la înfrățirea orașelor Constanța și Sulmona. Este filmat în 3 țări, cu peste 600 de ore de filmare, care a fost un real succes când a fost difuzat în străinătate.

Cât a costat proiectul

„Centrul multifuncțional educativ pentru tineret” este numele oficial al proiectului, dar toți gravitează în jurul numelui marelui actor Jean Constantin. Fosta cinema Republica, o emblemă a Constanței în mileniul trecut, care și-a tras cortina în urmă cu mai bine de 20 de ani, a revenit în centrul opiniei publice din municipiu. Adusă la viață pe fonduri europene, noul centru a costat peste 9 milioane de lei, beneficiarii sunt tinerii județului – peste 150.000. La parter există un spațiu expozițional, casierie, 2 garderobe, magazie, grup sanitar, sas, bar, sală cinema/sală spectacole, scenă. Etajul 1 cuprinde cameră proiecții, cameră traduceri, cameră lumini, birouri, sală întâlniri, arhivă film digital, grup sanitar, vestiar, birou tehnic. La etajul al doilea se află casa scării, vestiar artiști și atelier mentenanță.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hop , a disparut poza cu Pinnochio la bar. Sa il fi ridicat deja? Sau e sechestrat de Funda si Danut - cumnatul asa cum sunt ei obisnuiti sa procedeze?
0
0
termopanele de la intrare fac toti banii
1
0
ce zimbet timp are acest nimeni din poza.acesta a fost pus cu mina de Dobre batrinu de altfel un nimeni in drum ii zimbaretul.
2
0
Ionut Galani are cultura banului.Ce treaba are el cu cultura? Un sclav si un lingau.Nu mai stie ce sa linga.Poate a crezut ca il sperie pe Fagadau sa nu-i mai darame blocul.Esti un pupincurism.Nu ai nici o pregatire in cultura. Nu faci nimic in slujba culturii,canti prost greceste pt niste bani.Ramai cu nuntile si botezurile tale si lasa oamenii din cultura sa se afiseze.
8
0
Si-a tras Nicusor betzivanul cu drena de NY si cu Codrutza iubita moldoveanca a avocatilor, o gramada de bani din renovarea cinematografului... La 6 luni aproba jigodia fonduri suplimentare...
4
1
Fagadau invatand sa fie primar de la Scupra.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367