REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

A fost inaugurat Heliportul SMURD la Constanţa

A fost inaugurat Heliportul SMURD la Constanţa

Replica API 18 octombrie 2016 | 12:39 927

Cel mai mare din ţară

Cel mai mare din ţară

Cel mai mare Heliport din România a fost inaugurat ieri, 17 octombrie, la Constanţa. Heliportul este amplasat în zona Sere, în marginea sudică a oraşului Constanţa şi a fost finalizat în 14 decembrie 2015.

Baza aeriană de la Constanţa este realizată printr-un parteneriat între mai multe entităţi, printre care Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa, care au pus la dispoziţie terenul pe care s-a realizat acest Heliport. La eveniment au fost prezenţi Raed Arafat, secretarul de stat în MAI, Marius Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Adrian Nicolaescu, prefectul judeţului Constanţa, precum şi Cristina Schipor, directorul DSP Constanta.

„Când am început să discutăm prima dată despre această investiţie a părut pentru noi un ţel foarte îndepărtat şi un ţel foarte greu de realizat. Am început să găsim parteneri care au înţeles şi au zis sprijinim şi noi. Dintre aceştia face parte şi Fundaţia SMURD cu o parte din cheltuială, despre care pot să spun că asta înseamnă că populaţia a participat pentru că acolo vorbim de sumele pe care noi le colectăm din 2%”, a declarat Raed Arafat. Potrivit acestuia, investiţia include şi platforma din exterior, inclusiv hangarul şi toate anexele lui. Toate acestea semnifică o investiţie de aproximativ 950.000 de euro.

Și Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța a fost prezent la inaugurarea Heliportului. Acesta a declarat că sistemul medical reprezintă o prioritate în mandatul său. “Știu că această nouă bază este o investiție privată și prin această cale țin să mulțumesc mediului privat pentru că au dorit să investească în județul Constanța. În ultima ședință de Consiliu Județean, am aprobat protocol medical. Regret sincer accidental din 15 decembrie 2014 dar, zborurile în interes medical trebuie să continue.”.

Acesta a declarat că a luat legătura cu primarul Decebal Făgădău și speră ca până la sfârșitul anului să fie făcut drumul care duce spre oraș, pentru a avea confortabilitate în desfășurarea zborurilor făcute de la Heliportul din Constanța. Ministerul Sănătății a pus la dispoziție terenul pe care a fost construit Heliportul din Constanța. “Vreau să vă asigur că acest teren care era destinat spitalului regional, prin construcția acestui Heliport nu deranjează cu nimic o eventuală construcție a spitalului regional.”, a declarat Cristina Schipor, directorul DSP Constanța. La inaugurarea Heliportului a fost prezent și prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu.

“Este un obiectiv important. Ne-am dorit de mult noi, constănțenii, asemenea dotări la nivelul asigurării sănptății, de asemenea sisteme de a interveni în situații de urgență. Ne zbatem în continuare ca un spital regional să fie ridicat la noi. Județul Constanța, după cum foarte bine știți, are mare nevoie de asistență medicală și de intervenții în stare de urgență.”, a declarat Adrian Nicolaescu, prefectul județului Constanța. De aproape trei ani, elicopterele și echipajele SMURD au fost găzduite, gratuit, în curtea Regiei Județene de Apă Constanța. Beneficiarul, Fundația pentru SMURD, obținuse de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța o parte din suprafața de 12 hectare transferată de la Ministerul Apărării Naționale pentru construirea unui Spital Regional.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108