REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A fost inaugurat primul bloc de locuinţe sociale din cartierul Henri Coandă

A fost inaugurat primul bloc de locuinţe sociale din cartierul Henri Coandă

Replica API 9 iunie 2012 | 00:00 602

Mazăre, emoţii şi lacrimi

Mazăre, emoţii şi lacrimi

Mai multe familii nevoiaşe şi-au văzut visul cu ochii întrucât, începând cu data de 8 iunie, s-au mutat în casă nouă. Acest lucru a fost posibil odată cu inaugurarea primului bloc modular al cartierului social Henri Coandă, care cuprinde 48 de unităţi locative, dintre care 7 cu o cameră, 27 cu 2 camere şi 13 cu 3 camere. Evenimentul a debutat cu sfinţirea locului de către Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a menţionat că: "Acest proiect nu doar că mă împlineşte ca pastor, ci mă copleşeşte, pentru că sfântul Vasile cel Mare, cel mai mai mare iubitor de oameni din istoria bisericii noastre şi a omenirii, a avut grijă de săraci, de bolnavi, de orfani, de văduve şi nu a lăsat pe nimeni nemângâiat. Acesta este un cartier gândit cu multă înţelepciune şi multă dragoste", a spus IPS Teodosie.

Copleşit de emoţii, obrajii primarului Radu Mazăre au fost brăzdate pentru câteva secunde de lacrimi. Până şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, s-a arătat surprins de sensibilitatea lui Mazăre, afirmând că este pentru prima oară când îl vede că plânge. "E prima oară când îl văd pe Radu plângând. Haideţi să-l aplaudăm. Mai mult decât atât, trebuie să vă spun că programul demarat de prietenul meu Radu, ceea ce a făcut el aici cu aceste locuinţe sociale, va deveni un program naţional, numit Programul social pentru nevoiaşi", a spus Nicuşor Constantinescu. După ce şi-a şters lacrimile şi după ce mulţimea a încetat să-l aclame, edilul a luat cuvântul declarându-se mai emoţionat ca niciodată. "Este bine că la Constanţa nu vor mai exista oameni care să stea în garaje, pe străzi, nu va mai trebui să băgăm vată în urechi copiilor pentru a nu le mai intra gândacii. Nu am mai fost aşa de emoţionat de multă vreme. Vorbesc cu nod în gât. Dumnezeu m-a înţelepţit cu demararea acestui proiect . Pentru cei care nu au primit azi casă, nu mă certaţi. Există nişte criterii, puncte. Faceţi-vă cruce, rugaţi-vă la Allah că totul va fi bine", a spus Mazăre. Oamenii şi-au luat în primire noile locuinţe, care cuprind câte un pat în fiecare cameră, un mini frigider şi o plită electrică, baia fiind separată, dotată cu toate cele necesare. Pe data de 8 iunie au fost repartizate primele 48 de locuinţe dintr-un şir de 800, iar în total vor fi 33 de blocuri modulare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218