REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

A fost înfiinţată Asociația Constructorilor și Investitorilor Dobrogea! Frăţilă a fost ales preşedinte

A fost înfiinţată Asociația Constructorilor și Investitorilor Dobrogea! Frăţilă a fost ales preşedinte

Replica API 8 aprilie 2016 | 00:00 258

O nouă asociație a luat ființă la Constanța! Astfel, sub conducerea lui Constantin Frățilă, Asociația Constructorilor și Investitorilor Dobrogea a prins viață. Nu mai puțin de 45 de firme din Dobrogea sunt înscrise actualmente. Asociația a fost înființată cu scopul de a apăra, prin toate mijloacele legale, a drepturilor și intereselor constructorilor, dezvoltatorilor imobiliari, producătorilor de materiale de construcții, în relația cu autoritățile publice locale și centrale și cu furnizorii de utilități. Astfel, reprezentanții asociației, cu toții specialiști în domeniu, vor acorda consultanță, vor formula interpelări, solicitări, opinii către factorii de decizie ai administrației și furnizorilor. "Ne-am înființat, existăm și vrem!“, spune președintele asociației, Constantin Frățilă.

Birocrația reprezintă un fenomen care-și pune amprenta și pe activitatea zilnică a investitorilor în construcții, atunci când vine vorba despre procesul de obținere a autorizațiilor de construire și a avizelor necesare eliberate de furnizorii de utilități. Tocmai din acest motiv, mai mulți constructori și investitori din Constanța au pus bazele unei asociații care să fie vocea în relația cu administrațiile locale ori cu furnizorii de utilități. Asociația Constructorilor și Investitorilor Dobrogea este condusă de Constantin Frățilă, directorul COMCM Constanța.

„Ne-am propus să înștiințăm tot ceea ce înseamnă administrație locale, precum și furnizorii de utilități din Dobrogea de înființarea acestei asociații. Asociația s-a născut din necesitatea unui dialog care se dorește constructiv. Dialog care, sperăm noi, va duce la o mai bună fluidizare a tot ceea ce înseamnă activitatea de construcții. Începând de la elaborarea PUZ-urilor, la eliberarea certificatelor de urbanism, certificatelor de construcții“, a declarat președintele Constantin Frățilă, în cadrul unei conferințe de presă.

Ca și membri fondatori, asociația are 21 de societăți comerciale, peste jumătate dintre ele sunt societăți fiind societăți foarte importante, mari, cu cifre de afaceri, cu bugete mari, cu mulți angajați.

„Avem în jur de 45 de membri ai asociației și dispunem, la înființare, de un patrimoniu de 945 milioane lei vechi. Asociația își propune ca, pe diverse ramuri de activitate, să creeze comisii mixte care să ajute autoritățile locale. Are în componență birouri juridice, pentru consultanță juridică, și birouri tehnice, pentru consultanță tehnică, pentru oricine ar dori să primească informații legate de zona aceasta de construcții. Sper ca expertiza pe care o avem să devină un plus valoare pentru ce înseamnă economia din județul Constanța și din Tulcea“, a mai precizat Frățilă.

„Ne-am înființat, existăm și vrem! Vrem să îmbunătățim lucrurile. Reprezentăm o forță importantă a economiei constănțene și nu cred că poate exista o instituție care să nu ne bage în seamă", a spus Constantin Frățilă, în calitate de președinte al asociației. „Dacă terminăm un bloc, primim avizele de la furnizoprii de utilități într-un an de zile. De-asta ne-am înființat“, a spus, la rândul său, Costică Zelcă, membru al asociației.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nenorocitul asta a furat tot dela comcm...l-a pus pe chituci,iar acum si a gasit de furat in alta parte.Dna-ul si sif-ul o sa il faca sa isi puna streangul de gat...dar mai repede!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367