REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

A fost înregistrat primul deces din cauza gripei. La Constanţa sunt două suspiciuni clinice

A fost înregistrat primul deces din cauza gripei. La Constanţa sunt două suspiciuni clinice

Replica API 17 ianuarie 2013 | 00:00 121

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să se vaccineze

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să se vaccineze

Situaţie alarmantă în România! O persoană a decedat din cauza gripei de tip A/H1N1, iar alte cinci au fost confirmate atât de gripă cu virus porcin A/H1N1, cât şi de gripă B. "Au fost confirmate cinci cazuri noi de gripă: trei de A/H1N1, două cazuri de gripă B şi, din păcate, a fost înregistrat şi un deces în Bistriţa, din cauza gripei de tip A/H1N1", a declarat dr. Alexandru Rafila, secretar de stat în Ministerul Sănătaţii. Bărbatul decedat avea mai multe afecţiuni asociate, printre care o boală cardiovasculară.

Oficialul Ministerului Sănătăţii susţine că în acest an, tipurile de virus depistate la bolnavi au fost: A/H3N2, A/H1N1 şi B. Interesant este faptul că în Europa tulpina dominantă (A/H1N1 -virusul pandemic), nu este aceeaşi care face ravagii în SUA (A/H3N2). "În momentul de faţă, în Europa de Vest este o circulaţie de nivel mediu şi au fost izolate ambele tipuri de virusuri gripal A/H3N2 şi A/H1N1 existente şi în formula vaccinului din acest an. În România, ne aşteptăm la o evoluţie a sezonului epidemic undeva la începutul lunii februarie", susţine dr. Rafila.

39.448 constănţeni, vaccinaţi antigripal! Medicii de familie mai dispun de 10.752 de doze

Menţionăm că, la Constanţa, în perioada 7-13 ianuarie a.c., medicii au raportat două suspiciuni clinice de gripă, la un bărbat şi o femeie, cu vârste peste 35 de ani. "Analizele au fost trimise la Institutul Cantacuzino. În judeţul Constanţa s-au înregistrat 17 suspiciuni clinice de gripă, din care 15 au fost infirmate, pentru celelalte trei aşteptăm răspunsul de la Bucureşti", susţin medicii constănţeni. Specialiştii Ministerului Sănătăţii în teritoriu spun că, din suspiciunile de gripă înregistrate de la începutul sezonului şi până în prezent, nu s-a confirmat nici un caz. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa au precizat că, până la această dată, au fost vaccinate antigripal 39.448 de persoane dintr-un număr de 50.200 doze vaccin repartizate de Ministerul Sănătăţii. Facem precizarea că dozele de vaccin antigripal, produs în Franţa, au fost repartizate începând din 15 noiembrie a.c., următoarelor categorii la risc: bolnavi cronici instituţionalizaţi (adulţi şi copii), gravide, cămine de bătrâni. Nici persoanele vârstnice din listele de catagrafie ale medicilor de familie nu au fost uitaţi. "Diferenţa dozelor de vaccin, respectiv 10.752 de doze, se află la cabinetele medicilor de familie", susţin specialiştii DSP. Aceştia recomandă populaţiei să se vaccineze antigripal. "Vaccinările se fac gratuit de către statul roman, prin medicii de familie. Este recomandat populaţiei să evite aglomeraţiile, să consume lichide şi fructe proaspete", susţin medici constănţeni.

Avalanşă de viroze respiratorii: 1.562 de pacienţi au trecut prin spitalele din judeţ!

Tot în perioada amintită mai sus specificăm şi faptul că 1.562 de pacienţi, în special copii şi vârstnici, cu viroze respiratorii, au umplut holurile spitalelor din judeţ. Complicaţiile, cum sunt pneumoniile, depăşesc şi ele 490 de cazuri. Medicii spun că virozele din acest an au o rezistenţă aparte, motiv pentru care spitalizarea sau tratamentul acasă este mai îndelungat.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614