REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

A fost lansat proiectul de modernizare a Falezei Mangalia-Saturn, cu fonduri europene

A fost lansat proiectul de modernizare a Falezei Mangalia-Saturn, cu fonduri europene

Replica API 12 aprilie 2019 | 01:05 635

Primăria Municipiului Mangalia a organizat joi, 11 aprilie, la sediul Clubului Nautic Callatis, evenimentul prilejuit de lansarea proiectului ”Lucrări de amenajare și modernizare zone de interes turistic – Sudul litoralului (Mangalia – Saturn)”, finanțat din fonduri europene. Conform descrierii tehnice, se va amenaja zona de promenadă a falezei, din Mangalia până în Saturn (tronsonul cuprins între fostul Hotel Siemens-Plaja Adras), pe o distanță de peste 2 km, cu o investiție de aproximativ 23 milioane de lei. Acțiunile principale vizate de proiect sunt cele privind reabilitarea și modernizarea falezei, prin refacerea integrală a zonei pietonale și a sistemului de iluminat public. De asemenea, va exista un punct de belvedere, se va amenaja un spațiu verde și vor fi create alei de acces. Toate zonele ce au diferențe de nivel și sunt destinate traficului pietonal vor fi echipate cu scări de acces și rampe pentru persoane cu dizabilități, acestea fiind dotate cu balustrade din inox, rezistent în mediul marin. În cadrul procesului de reabilitare a falezei Mangalia-Saturn, vor fi amplasate diverse tipuri de bănci și mobilier urban. În scopul creşterii atractivităţii turistice a zonei, autorităţile publice locale şi-au propus ca prin implementarea acestui proiect să dezvolte ariile destinate circulaţiei pietonale, cu locuri pentru odihnă şi relaxare. Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a declarat, în cadrul evenimentului, că obiectivul municipalităţii este să realizeze o alee pietonală pe întreaga distanţă de 9 km, între Mangalia şi Olimp. ”Proiectul pe care îl lansăm astăzi este unul dintre cele mai importante proiecte în derulare, cu fonduri europene și se înscrie într-un program amplu de reabilitare și modernizare a infrastructurii turistice și rutiere din stațiuni. Această investiție este continuarea falezei existente, modernizată anterior, dar și a falezei Neptun – zona ”La Steaguri”. Vom continua cu modernizarea falezelor și în celelalte stațiuni, până la Olimp, obiectivul final urmărit fiind realizarea unei faleze pietonale Mangalia-Olimp”, a precizat primarul Radu Cristian. Proiectul este finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 7: ,,Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului”, Prioritatea de investiții 7.1 SUERD: ,,Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice (Investiții în infrastructura de turism)”. Beneficiarul proiectului este Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Mangalia. Autoritatea de Management este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar Organismul Intermediar este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Piticul e pa
0
1
Acule mai iesi si tu din casa ca s au facut cam multe.
1
1
Vorbe nimic concret ,acest primar nu este in stare sa schimbe becurile arse in statiuni dar sa mai faca faleze si ce se mai lauda.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218