-2.9° Constanța Mar., 7 Feb. 2023
Anul XX Nr. 6267
-2.9° Constanța Marți, 7 Februarie 2023 Anul XX Nr. 6267

A fost lansată Prealerta în Sistemul Naţional de Transport Gaze

Virgil STOIAN 25 ianuarie 2023 | 08:19 1373

Zilele trecute Sistemul Național de Transport Gaze a intrat în prealertă după ce s-a depășit pragul de transport al gazelor prin conductele de transport. Directorul Transgaz anunță că românii nu trebuie să își facă griji, există suficient gaz în această perioadă.

A fost lansata Prealerta in Sistemul National de Transport Gaze

După ce am avut parte de un început de ianuarie mai călduros, în ultimele zile temperaturile au scăzut  și consumul de gaz a fost mult mai mare.

Deoarece pe data de 20 ianuarie, la ora 09:00 circulau prin conductele de transport 81 de milioane de metri cub de gaz, a fost declanțat pragul de prealertă. În cazul în care volumul de gaz transportat prin conducte ar depăși valoarea de 81 de milioane de metri cubi de gaz, atunci Sistemul Național de Transport Gaze ar intra în alertă.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Ioan Sterian, directorul Transgaz, a oferit mai multe informații, în direct la Antena 3 CNN, despre actuala situație a consumului de gaze și a precizat că românii nu trebuie să își facă griji deoarece România dispune de suficient gaz. De asemenea, afirmă că industria ar trebui să funcționeze mai mult.

"Vremea s-a răcit. Consumul de gaze dacă zilele trecut era de circa 30, 32 de milioane de metri cubi, azi deja avem un consum de 42,5 de milioane de metri cubi, mâine când se mai răcește vremea, avem 45,5 de milioane de metri cubi, prognozați a fi consumați, dar nimeni nu trebuie să intre în panică în primul rând.

Față de aceeași dată a anului trecut avem 825 de milioane de metri cubi de gaze înmagazinate.

Depozitele de gaze au astăzi un procent de înmagazinare de 74,5%, comparativ cu ceilalți ani e suficient. Avem gaze suficiente să menținem sistemul echilibrat. Ar trebui să funcționeze industia mai mult, ca să se consume mai mult. Gaze avem", a afirmat directorul Transgaz, potrivit Antena 3, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Cetine tu ai putea sa.l tragi pe nas ca sa nu.l arzi aiurea! Ia sacosea si la coada! A bagat carne si portocale
1
0
gazul este ars rudimentar, ptr incalzire. macar de produceam electricitate sau alte produse, sa le vindem, sa avem si noi bani, nivel de trai. ce sa facem, avem investitori imobiliari. astia, or sa duca tara de ripa.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
23819113133
5/49
32325399
joker
33395201912