REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A fost PRINS autorul teribilei CRIME de la complexul rezidenţial Marco

A fost PRINS autorul teribilei CRIME de la complexul rezidenţial Marco

Replica API 2 noiembrie 2014 | 15:40 704

Mesaje tulburătoare pe Facebook

Mesaje tulburătoare pe Facebook

Anchetatorii au lucrat la foc automat şi au reuşit să dea de urma criminalului ce l-a măcelărit pe Iustian Mihali Ananie, de 39 de ani. Din câte se pare este vorba de un bărbat de 28 de ani, Eduard Stan, din anturajul victimei. Acesta îi datora lui Iustian suma de 10.300 de euro, de aici izbucnind şi conflictul spontan ce s-a lăsat cu lovituri de cuţit. Menţionăm şi faptul că apartamentul nu era închiriat, aşa cum s-a bănuit anterior, ci aparţinea iubitului victimei, respecitv lui Cristian S.

Oamenii legii au găsit în domiciliul unde a avut loc oroarea un contract notarial, din care reieşea că Iustian Mihali Ananie îi împrumutase celui ce avea să-i devină călău suma de 10.300 de euro. Din câte se pare, tânărul de 28 de ani, Eduard Stan, venise la domiciliul victimei joi seara, 30 octombrie, intrând în bloc din garaj, de unde şi faptul că nu apare pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi. Se pare că a urcat în apartamentul de la etajul 5, pentru a discuta despre returnarea datoriei. Nu s-au înţeles asupra dobânzii, motiv pentru care a pus mâna pe un cuţit şi i-a tăiat gâtul bărbatului de 39 de ani, după care a fugit cu liftul. Ajuns la parter a ieşit tot pe uşa care dă spre garaj. Rămas singur şi cu gâtul tăiat, Iustian s-a târât pe scări până la etajul 4, bătând la uşi şi cerând ajutor. Nu i-a deschis nimeni, motiv pentru care a urcat înapoi la 5 şi s-a prăbuşit în faţa uşii apartamentului său. În ultima clipă se pare că a venit o persoană care i-a pus o cârpă la gât, însă a fost prea târziu. Victima şi-a dat ultima suflare spunând: "Ce mi-ai făcut, Edi?"

Oamenii legii au pus cap la cap toate indiciile şi au ajuns la tânărul de 28 de ani în seara de sâmbătă, 1 noiembrie. Acesta şi-a recunoscut fapta, spunând că scandalul a pornit de la dobândă, care i s-a părut prea mare. Suspectul a precizat în timpul audierilor că o parte din bani o restituise.

foto: Eduard Stan

Într-o relaţie de 15 ani cu Cristian S.

Reamintim că Iustian Mihali Ananie era cunoscut în comunitatea gay din Constanţa, conducea o maşină scumpă şi se pare că administra şi un club. Şi presupusul criminal ar fi tot homosexual, nefiind exclusă o relaţie sexuală între cei doi.

De asemenea, menţionăm că Iustian se ocupa cu împrumuturile băneşti, solicitând dobânzi, de unde şi dosarele de la instanţe, cu excutări silite, unde victima era în calitate de creditor.

Precizăm şi faptul că apartamentul în care acesta locuia, situat în complexul rezidenţial Marco, nu era închiriat, aşa cum s-a crezut anterior, ci aparţinea iubitului victimei, respectiv lui Cristian S., numele afişat pe uşă. Acesta a fost suspect în primă fază în cazul de faţă, dar suspiciunile s-au evaporat întrucât este plecat pe un vas de croazieră, acolo unde lucrează ca barman.

Pe 2 august anul curent, Iustian a postat pe Faceook o fotografie cu el şi cu partenerul de viaţă, menţionând: "Un om care este totul pentru mine, îl respect, iubesc şi îi mulţumesc că e alături de mine de 15 ani. Viaţa mea n-ar avea sens fără el, acesta este Cristi!".

Răspunsul lui Cristian nu a întârziat să apară: "Îţi mulţumesc, sunt mândru să-ţi fiu alături de atâţia ani, alături de o fire puternică,încrezătoare, calmă, care a ştiut întodeauna ce mă bucură şi ce mă doare! Să îmi fii sănătos şi frumos ca până acum şi de acum încolo.Te iubesc!!!"

Mesaje tulburătoare pe Facebook

Prietenii victimei sunt şocaţi de tulburătoarea veste, postând pe pagina de socializare a lui Iustin mai multe mesaje de condoleanţe:

"Cutremurat până-n adâncul sufletului, ca de un trăsnet care despică arborele până la rădăcină, am primit, azi, vestea plecării dintre noi, la cele veşnice, în Lumina fără de amurg, a unui foarte bun amic. Sincere condoleanţe familie, prietenilor şi celor apropiaţi. Nu te vom uita niciodată şi sper că cel ce ţi-a curmat viaţa să fie prins şi pedepsit. Nu meritai un astfel de destin Condoleanţe!!!!!!"

"Nu ştiu cum să încep să îţi scriu şi nu ştiu cât mai contează că îţi scriu aici. Ai fost un suflet excepţional, multă lume te iubeşte, multă lume ai iubit. Am fost special pentru tine, ca un frate, ai fost special pentru mine... şi tată şi frate şi prieten şi tot ce aveam nevoie. Îmi e dor de tine şi te rog hai la mine în vise şi zi-mi că eşti bine. Adio!! Odineşte-te în pace!"

"Eu tot nu cred. Tot stau şi mă uit la telefon şi aştept să mă suni, tati. Nu pot să cred!!! Tati, cine mă mai încurajează, cine îmi spune ce este bine, cine îmi mai soune: te pupă tata şi te iubeşte? Tati, sper că de acolo de sus să nu mă laşi singură. Ştiu că acum eşti supărat pe mine, nu ai suportat niciodată să mă vezi plângând dar... Îţi promit că o să fac tot ce îmi stă în putere a aflu cine a făcut asta şi o să plătească cu vârf şi îndesat. Cine o să mai spună: pisy, lumea este rea tu fii tare şi capul sus? O să îmi fie dor de îmbrăţişările, glumele tale, o să îmi fie dor de tot ce însemnai tu!!!!! De acolo de sus ştiu că osă fii cu ochii pe mine şi promit, tati, că nu o să te dezamăgesc şi o să fiu mereu fata lui tata!!!!!! Dumnezeu să te odihnească!!!!! Te-am iubit, te iubesc şi te voi iubi mereu, tăticul meu de suflet!!!!!!!! Cristian Simon ştii că suntem alături de tine!!!!!"

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218