REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

A fost pus sechestru pe casa concubinei procurorului-şef de la Medgidia

A fost pus sechestru pe casa concubinei procurorului-şef de la Medgidia

Replica API 23 iunie 2011 | 00:00 491

Până la finalizarea cauzei penale,

Până la finalizarea cauzei penale,

Anchetatorii au instituit sechestrul asigurator pe un imobil-locuinţă, aparţinând Elenei Puşcaş, soţia fără acte a procurorului-şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, cercetată penal într-un dosar de evaziune fiscală.

Este vorba despre o casă aflată în oraşul Murfatlar, proprietatea femeii. Sechestrul a fost instituit pe perioada derulării urmăririi penale şi a derulării procesului penal, până la soluţionarea cauzei. Astfel, patroana evazionistă nu va putea înstrăina bunul aflat sub sechestru, în caz contrar riscând să se aleagă cu un alt dosar penal, cum s-a întâmplat în cazul consilierului local de la Murfatlar, Ion Vlădoi, care a vândut mai multe bunuri aflate sub sechestrul asigurator, într-o situaţie similară. Revenind la speţa de faţă, reamintim că Elena Puşcaş, concubina procurorului-şef Marius Chirilă şi administrator al unei firme din domeniul transporturilor, este cercetată de Poliţia Transporturi pentru evaziune şi fals la legea contabilităţii. Administrator al SC Anane Transport Constanţa SRL, Elena Puşcaş a efectuat relaţii comerciale cu altă firmă, SC Vasedin SRL, aparţinând afaceristului Valentin Coşerie, căreia i-a închiriat mai multe autoutilitare, deşi activitatea firmei sale era suspendată din 2009. Astfel, sumele de bani obţinute în urma contractului comercial care s-a derulat pe o perioadă de 2 ani, au intrat în contul firmei în mod ilicit. Însă, până la finalizarea definitivă a cauzei, soţia procurorului-şef de la Medgidia, ca şi alte persoane cercetate penal, se poate bucura liniştită de prezumţia de nevinovăţie, chiar dacă s-a trezit cu sechestrul pus pe casă.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367