REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

A fost respinsă cererea Elenei Udrea de acordare a azilului politic în Costa Rica

A fost respinsă cererea Elenei Udrea de acordare a azilului politic în Costa Rica

Replica API 14 martie 2019 | 00:24 430

Elena Udrea

Cererea Elenei Udrea prin care solicita azilul politic în Costa Rica a fost respins, miercuri, de o comisie administrativă, avocatul acesteia, Veronel Rădulescu, spunând că decizia va fi contestată în instanţă.

Avocatul Veronel Rădulescu a declarat, miercuri, pentru News.ro, că o comisie administrativă de imigrări a respins cererea Elenei Udrea de acordare a azilului politic în Costa Rica.

Apărătorul fostului ministru a precizat că această decizie nu este definitivă şi va fi atacată în instanţă.

Astfel, cererea de azil politic a Elenei Udrea va fi analizată de judecători în următoarea perioadă.

ICCJ a suspendat, în decembrie 2018, executarea pedepsei în cazul Elenei Udrea, în dosarul „Gala Bute”, în care a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu.

Decizia a fost consecinţa hotărârii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă a fost declarată nelegală.

Udrea a fost eliberată din închisoarea din Costa Rica, unde se afla din 3 octombrie, în 25 decembrie 2018. Ea a precizat că nu va veni în România, procedurile privind obţinerea statutului de azilant fiind în plină desfăşurare.

„Eu nu am plecat din România pentru că voiam să călătoresc prin lume, ci pentru că era evident şi acum e evident, cu tot ce s-a întâmplat, cu această decizie a Curţii Constituţională care a desfiinţat atâtea hotărâri ale ÎCCJ, printre care şi a mea şi a Alinei Bica. E clar că am avut dreptate şi că am fost ţintele unui abuz în ţara noastră. Vom vedea ce se întâmplă, depinde foarte mult de ce se întâmplă şi în România”, a spus atunci Udrea.

digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bravo , trump va invinge ! cu timmermans te bat si stafiile nemtilor !
1
0
Si nu au inteles nimic din moment ce isi voteaza de 30 de ani propria moarte in spitale, cea mai mare inflatie din Europa, imprumuturi lunare de 1 miliard de euro, criminali de la Revolutie, Mineriade, gazare pe 10 august si fuga propriilor copii din tara!
6
0
Ma lasatine macar o zi fara panaramele astea toata ziua Mazare Ghita Urdea voi nu vati saturat?. Dragneo aduti ma odata colegi acasa si ducetiva odata la puscarie.
6
1
Foaie verde bucalaie ce miroase a parnaie!
6
1
lupta se da intre Uniunea Europeana si Trump.........
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614