REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

A fost reţinut un prim suspect în cazul oamenilor de afaceri jefuiţi în propriile locuinţe

A fost reţinut un prim suspect în cazul oamenilor de afaceri jefuiţi în propriile locuinţe

Replica API 27 mai 2015 | 00:13 344

Jafuri în Piteşti şi la Mangalia

Jafuri în Piteşti şi la Mangalia

Oamenii legii ar fi reţinut un suspect în cazul afacersitului din Mangalia care a fost atacat în casă şi bătut, susţin surse judicare. Reamintim că pe data de 2 mai, în casa familiei Neagu, cea care deţine firma de pompe funebre, au intrat hoţii. Conform primelor informaţii, tatăl lui Dumitru Neagu a fost atacat de un individ, în timp ce soţia victimei a reuşit să se salveze fugind din casă. Individul reţinut este şi principalul suspect în cazul tâlhăriei comise în Piteşti, unde în seara zilei de 16 mai poliţiştii au fost anunţaţi că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa soţilor Ovidiu şi Camelia Cristescu, cei doi fiind agresaţi. Infractorul a sustras importante sume de bani în lei şi euro, însă cel mai grav este că soţia omului de afaceri a fost lovită atât de grav încât a fost internată în comă, fiind deja operată de două ori. Pentru identificarea atacatorului poliţiştii români au cooperat cu autorităţile judiciare franceze, în colaborare cu poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Constanţa şi Sibiu, care au acţionat sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Ce spune Poliţia Română

Principalul suspect în cazul tâlhăriei comise, la data de 16 mai a.c., în județul Argeș, a fost depistat de polițiști. Pentru identificarea celui în cauză, un bărbat, de 33 de ani, din Sibiu, polițiștii români au cooperat cu autoritățile judiciare franceze.

În urma invstigațiilor efectuate de o echipă complexă de cercetare formată din polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Argeș, Constanța și Sibiu, care a acționat sub coordonarea Direcției de Investigați Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, a fost identificat și depistat principalul suspect în cazul tâlhăriei comise, la data de 16 mai a.c., în județul Argeș.

Activitățile investigative au avut loc în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Acesta este bănuit că ar fi pătruns într-un imobil, din Pitești, prin escaladarea gardului, iar din interior, prin violență asupra proprietarilor, a sustras 5.000 de euro și 7.000 de lei.

La data de 26 mai a.c., cel în cauză, un bărbat de 33 de ani, din județul Sibiu, a fost prins de polițiști, în Sibiu.

În urma expertizării de către specialiștii criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistă – I.G.P.R a mijloacelor materiale de probă ridicate de la fața locului, a rezultat că persoana care a comis infracțiunea a participat la o faptă cu mod de operare asemănător, petrecută la începutul acestei luni, în Mangalia, Județul Constanța.

De asemenea, datele obținute au fost comunicate partenerilor din cadrul Tratatulului de la Prüm, prin intermediul Institutului Național de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, omologii francezi semnalând un rezultat pozitiv, cel în cauză fiind bănuit de comiterea unor fapte cu mod de operare asemănător, pe teritoriul unor state europene.

Astfel, în urma activităților investigative desfășurate și a schimbului de date cu autoritățile franceze realizat prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – I.G.P.R., bărbatul de 33 de ani, din Sibiu a fost stabilit ca principal suspect în cauză.

Cel în cauză urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș pentru audieri.

Activitățile în cauză s-au desfășurat cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R..

Ancheta continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Liliana CHIRU, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218