REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

A fost semnat acordul de cooperare dintre Medgidia şi Căuşeni

A fost semnat acordul de cooperare dintre Medgidia şi Căuşeni

Replica API 6 septembrie 2013 | 00:00 190

În perioada 01-05 septembrie o delegaţie din localitatea Căuşeni din Republica Moldova a venit la Medgidia, în vederea semnării unui acord de cooperare între cele două localităţi.

Delegaţia a fost compusă din 5 reprezentanţi şi anume: primarul oraşului Căuşeni, Grigore Repeşciuc, antreprenori şi consilieri locali.

Reprezentanţii administraţiei locale au pregătit un program divers pentru cei 5 vizitatori.

Programul oaspeţilor în prima zi a inclus deschiderea oficială a manifestărilor dedicate aniversării a 157 de ani de atestare istorică a municipiului, vizitarea Mausoleului de la Adamclisi, iar seara a debutat cu festivitatea de deschidere a Cupei României Navomodele Machete, Concursul Naţional de Navomodele "Toate Pânzele Sus". În încheiere, oaspeţii au participat la seminarul "Medgidienii despre Medgidia sub semnul limbii române de Ziua Medgidiei", cu participarea specială a scriitorului Corneliu Leu şi a altor invitaţi.

A doua zi a fost rezervată vizitei la Palatul Parlamentului şi vizitarea Geamiei "Abdul Medgid" din municipiu. În cea de-a treia zi de şedere a delegaţiei, aceştia au vizitat instituţiile de la malul mării respectiv: Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa, Arhiepiscopia Tomisului, şi nu în ultimul rând plimbarea prin staţiunea Mamaia,

În cea de a doua parte a zilei de 04 septembrie 2013 în cadrul ultimei zile de şedere a delegaţiei la Medgidia s-a semnat , la orele 18.00, în sala de şedinţe a Consiliului Local, acordul înţelegerii de cooperare între Medgidia şi Căuşeni prin care cele două oraşe s-au angajat să dezvolte şi să promoveze cooperarea lor teritorială prin iniţierea unor proiecte de interes comun în domeniile: administraţie publică locală, cultură, educaţie şi turism, fiind prezente oficialităţi locale, consilieri locali şi agenţi economici zonali.

Au răspuns invitaţiei: deputatul Mihai Lupu, Cezar Pînzaru, preşedintele Asociaţiei Culturale "Pro Basarabia", cel care la iniţiativa lui Valeriu Ostaşu a pus bazele acestui acord de cooperare, Traian Brătianu, lector univ. dr. Universitatea "Andrei Şaguna", consilieri locali, reprezentanţi ai instituţiilor publice locale şi judeţene.

Sfârşitul zilei s-a încheiat cu un program artistic al soliştilor şi ansamblurilor de muzică populară românească şi turcească din Medgidia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614