REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

A fost semnat contractul de finanţare pentru promenada Mamaia- Năvodari: Într-o săptămână dăm drumul la lucrare!

A fost semnat contractul de finanţare pentru promenada Mamaia- Năvodari: Într-o săptămână dăm drumul la lucrare!

Replica API 17 iunie 2015 | 22:28 604

Proiect de 8 milioane de euro

Proiect de 8 milioane de euro

Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, a semnat săptămâna trecută contractul de finanțare cu Ministerului Dezvoltării pentru proiectul „Amenajarea malului Mării Negre în zona de litoral a oraşului Năvodari - Dezvoltarea infrastructurii de turism de utilitate publică“. În acest moment, administrația locală analizează ofertele, urmând ca în scurt timp să fie desemnat constructorul. Asta înseamnă că, în cel mult două săptămâni, vor începe și lucrările la promenadă. „A fost semnat contractul de finanțare joia trecută și lucrăm la evaluarea ofertelor. Sperăm ca într-o săptămână jumătate să dăm drumul la lucrare. Vom desemna societatea câștigătoare, după care se va preda amplasamentul și va începe lucrarea. Nu mi-aș dori să fie contestații, nu mă aștept la contestații, pentru că ar însemna întârzierea lucrărilor“, a spus Florin Chelaru, viceprimarul orașului Năvodari.

Faleza Mamaia - Năvodari, care va fi reabilitată pe o porţiune de şase kilometri şi transformată în zonă de promenadă, are ca scop creşterea atractivităţii turistice a zonei. Turiştii vor avea la dispoziţie o zonă amenajată pentru trafic pietonal, cu acces la plaja Năvodari, şi un spaţiu de foişoare de observaţie și recreere, care se va întinde pornind de la limita teritorială cu staţiunea Mamaia până la Tabăra Năvodari. Va fi amenajat un traseu turistic care va cuprinde şi o zonă pentru trafic pietonal de plajă, cu acces spre plaje, din loc în loc, pistă de biciclişti cu două sensuri de mers, rigolă de colectare a apelor pluviale, borduri şi spaţiu verde. Mai mult, aleea pietonală va fi placată cu dale din granit şi, de asemenea, s-a prevăzut şi amenajarea unei peluze de gazon cu lăţimea de aproximativ 4,5 metri pe toată lungimea falezei, în partea dinspre zona rezidenţială. Din loc în loc, în zona de spaţiu verde, se vor dispune scuaruri pentru odihnă şi vor fi asigurate utilităţile. Valoarea totală proiectului este de 8 milioane de euro. Proiectul „Amenajarea malului Mării Negre în zona de litoral a oraşului Năvodari - Dezvoltarea infrastructurii de turism de utilitate publică“, are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2015.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218