REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

A fost semnat Protocolul privind condiţiile sanitare veterinare pentru exportul de lucernă românească în China

A fost semnat Protocolul privind condiţiile sanitare veterinare pentru exportul de lucernă românească în China

Replica API 29 noiembrie 2017 | 00:00 368

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Geronimo Brănescu a semnat, alături de Zhi Shuping, ministrul Administraţiei Generale pentru Supravegherea Calităţii, Inspecţie şi Carantină a Republicii Populare Chineze (AQSIQ), Protocolul privind condițiile sanitare veterinare şi fitosanitare pentru exportul de lucernă românească în Republica Populară Chineză.

Evenimentul a avut loc în data 27 noiembrie 2017, la Budapesta, cu ocazia participării unei delegații a României, condusă de domnul Paul Stănescu viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, la al 6-lea Summit al Şefilor de Guverne din statele Europei Centrale şi de Est şi Republica Populară Chineză.

Semnarea acestui document este o realizare importantă pentru țara noastră și o încununare a eforturilor susținute ale ANSVSA din ultima perioadă, o întâlnire preliminară în acest sens având loc în luna iunie a acestui an, între conducerea Autorității și cea a AQSIQ.

Delegaţia oficială a României a inclus reprezentanţi ai Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerul Energiei - România, Ministerului Transporturilor, Ministerul Dezvoltării, Administrației și Fondurilor Europene - România şi ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Dezbaterile din cadrul Summit-ului au avut ca temă centrală cooperarea economică, financiară şi comercială – dimensiuni relevante atât pentru formatul „16+1”, cât şi pentru iniţiativa „Noilor Drumuri ale Mătăsii” (”Belt and Road Initiative”) - promovată de China pentru dezvoltarea conectivității între Asia, Europa și Africa.

La finalul reuniunii, a fost aprobat documentul intitulat “Liniile directoare de la Budapesta”, care stabilește domeniile prioritare de cooperare pentru anul 2018.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218