REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

A fost tranşată problema taxei de la „Parcarea verde” a Spitalului Judeţean

A fost tranşată problema taxei de la „Parcarea verde” a Spitalului Judeţean

Replica API 26 aprilie 2016 | 23:54 681

Consilierii votează, miercuri, regulamentul de utilizare

Consilierii votează, miercuri, regulamentul de utilizare

Pe ordidea de zi a şedinţei ordinare de Consiliu Local Municipal ce are loc miercuri, 27 aprilie, a.c., se află 20 de proiecte de hotărâre. Printre aceste proiecte, aleşii vor vota şi noul Regulament de utilizare a parcării supraetajate din zona Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, aşa-zisa „Parcarea Verde“.

Acest regulament vine ca urmare a unui proiect înaintat Primăriei Constanţa în care se menţionează „necesitatea descurajării staţionării abuzive a autoturismelor în Parcarea Verde şi stabilirea unor reguli de utilizare a locurilor de parcare“. De-a lungul timpului au fost nenumărate controverse legate de parcarea supraetajată, deoarece mai mulţi constănţeni şi-au abandonat acolo maşinile. Primăria Constanţa a avut în gând chiar să impună o taxă de staţionare, însă acest lucru nu a fost posibil, deoarece parcarea a fost construită din fonduri europene. „Nu o să fie taxă pentru că este construită pe bani de la Uniunea Europeană. Noi am încheiat un protocol cu managerul spitalului, Dănuţ Căpăţână prin care i-am cedat terasa lui, iar restul maşinilor vor avea voie să staţioneze, dar nu mai mult de patru ore”, a declarat Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa. Amintim că după ani de zile, primăria ia atitudine: s-a decis să facă curăţenie în Parcarea Verde. Astfel, Primăria Municipiului Constanţa anunţă conducătorii auto care utilizează „parcarea verde” (supraetajată) de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă că timpul de parcare este de cel mult de 4 ore. Atenţionăm conducătorii auto care nu respectă timpul de parcare că se va dispune măsura blocării roţilor. De precizat că parcarea etajată poate adăposti 265 de autoturisme şi alte 30 în jurul ei. „Parcarea verde” a fost inaugurată în iunie 2012, valoarea proiectului fiind de 4 milioane de euro din fonduri europene.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614