REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

A fost votat bugetul județului Constanța

A fost votat bugetul județului Constanța

Replica API 4 februarie 2016 | 16:13 387

10 abțineri, 23 pentru

10 abțineri, 23 pentru

Consilierii județeni s-au reunit în prima ședință de consiliu din acest an, joi, 4 februarie, pentru a vota bugetele instituțiilor aflate în subordinea CJC, dar și bugetul Consiliului Județean Constanța. În legătură cu ultimul aspect, CJC a organizat, în cursul dimineții de joi o dezbaterea publică, însă evenimentul nu a strâns prea mulți participanți. Sala a fost goală, consilierii nefiind interesați de soarta județului. Prezenți au fost doar doi consilieri, și anume, George Măndilă și Memiș Baiazid. La dezbatere au participat și reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța. Roxana Chirițoiu, membru al asociației, a cerut amânarea aprobării bugetului întrucât nu a fost făcut public mai de mult. ''De asemenea, nu mi se pare normal ca pentru activitățile pentru tineret să fie alocată suma de 0 lei'' a declarat Roxana Chirițoiu. Totodată, aceasta a cerut și reducerea tarifului pentru elevi la muzee.

Referitor la bugetul alocat pentru anul 2016, Cristinel Dragomir, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța cu atribuții de președinte, a precizat că acesta este în valoare de 77.515.000 de lei, cu 2.350.000 mai mult față de anul trecut. "Banii sunt repartizați în cinci categorii: pentru Protecția Copilului, pentru persoanele cu handicap, pentru Programul Laptele și Cornul și pentru Evidența populației-Cultură-Programul fructe și Învățământ special. Suma repartizată strict pentru activitatea CJC este de 109.000.000 de lei", a declarat Cristinel Dragomir. Ceva mai interesați sau obligați de lege, consilierii județeni s-au strâns în număr destul de mare la ședința ce s-a desfășurat în sala Remus Opreanu. Pe ordinea de zi au fost 43 de proiecte, iar pe ordinea suplimentară, 7. O mare parte dintre hotărâri a trecut fără probleme, în sensul că aleșii au votat în uninimitate. Proiectul ce a părut interesant pentru unii dintre consilieri și pentru care au cerut explicații a fost, de exemplu, cel privind aprobarea revizuirii și actualizării bugetului și a cheltuielilor legate de bugetul proiectului „Centrul multifuncțional educativ pentru tineret”, derulat în baza contractului de finanțare nerambursabilă nr.3703/01.04.2013, inițiator fiind Cristinel Dragomir. George Măndilă a cerut explicații cu privire la activitățile care vor fi derulate la centrul multifuncțional. Cristinel Dragomir a explicat că se vor derula activități pentru tineret, dar va fi și un cinematograf. După lămuriri, proiectul a fost votat cu 31 de voturi, dar a fost și o abținere din partea lui Adrian Sponte. De asemenea, un alt proiect carea stârnit curiozități din partea aceluiași George Măndilă este cel privind alocarea sumei de 31 de milioane de lei pentru continuarea proiectului Capidava. Proiectul, în acest moment, este blocat după ce administratorul societății desemnată să realizeze lucrările de reabilitare a fost arestat. Consilierul Măndilă a intervenit și a afirmat că o parte din această sumă ar trebui să meargă la Spitalul Județean Constanța, întrucât există riscul ca suma să se piardă. ''Acest lucru nu este posibil, deoarece proiectul Capidava trebuie finalizat până la data de 1 iulie. Dacă nu, este poribil să suportăm corecție de 100 %'' a declarat Cristinel Dragomir. Și proiectul privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de investiţii a Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa pe anul 2016 a avut nevoie de explicații. CJC a dat suma de 39 milioane de lei Regiei. George Măndilă a solicitat reprezentanților Regiei Județene să explice care este situația actuală a instituției. Gheorghe Nicolae, director în cadrul Regiei, a explicat că starea este una bună, pe luna ianurie ieșind pe profit. "Profitul pe luna ianuarie este de 2 milioane lei", a spus Gheorghe Nicolae. Într-un final, aleșii locali au supus la vot proiectul privind aprobarea bugetului județului Constanța pe 2016. Au fost 10 abțineri și 23 voturi pentru.

M.S.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614