REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

A FUGIT de acasă cu copilul din cauza bătăilor administrate de soțul alcoolic

A FUGIT de acasă cu copilul din cauza bătăilor administrate de soțul alcoolic

Replica API 4 martie 2021 | 16:23 2630

Doi soți au ajuns în fața instanței din pricina geloziei excesive a bărbatului. Acesta și-a bătut soția de mai multe ori, însă, ultimul incident a făcut-o pe femeie să spună stop. Ce s-a întâmplat? Ei bine, după un program încărcat la muncă, femeia ajunsă acasă și-a găsit soțul sub influența băuturilor alcoolice. Acesta nu i-a dat pace, așa că a luat-o la bătaie cu pumnii și picioarele dar și cu… cheia de la butelie.

Violența în familie este din ce în ce mai des întâlnită, de la începutul anului 2021, fiind înregistrate zeci de cereri pentru emiteri de ordine de protecție. Cele mai multe cazuri sunt datorate consumului excesiv de alcool, a geloziei, fondate sau nu, sau alte probleme familiale. În cazul de față, Georgiana N., în calitate de reclamantă, a declarat instanței că motivul ce a determinat-o să procedeze la solicitarea unui ordin de protecție este reprezentat de violențele repetate ale soțului, Nicolae F.N., asupra sa, părțile fiind împreună din anul 2014.

Cum s-a ajuns în fața intanței

Ultimele acte de violență au avut loc în zilele de 21 și 22 februarie 2021. În data de 21.02.2021, Nicolae F.N. a amenințat-o pe femeie că dacă va întârzia chiar și un minut sau două acasă, de la serviciu, o va bate. Acesta era acasă, aflat sub influența băuturilor alcoolice și era împreună cu copilul. La momentul la care a ajuns acasă, femeia a încercat să evite discuțiile cu acesta și s-a retras în bucătărie unde s-a apucat de gătit. Conform mărturiei reclamantei, soțul a venit și a lovit-o cu un pix în braț, pix care în urma loviturii s-a spart și, totodată, ar fi prins-o și a lovit-o brutal cu pumnii și cu picioarele. După aceea, acesta ar fi început să dea cu pumnul în masă și să îi reproșeze că din cauza ei nu mai funcționează calculatorul, căutând astfel motiv de ceartă. Liniștea s-ar fi așternut între ei, după acest moment, însă, cum ce este frumos se termină repede, nu a mai durat mult și bărbatul a început din nou cearta, luând o cheie de la butelie și lovind-o repetat la genunchiul stâng, cauzându-i acesteia mai multe vânătăi.

Și-a luat copilul și a fugit de acasă

Georgiana N. a mai spus instanței că a reușit cu greu să scape din mâinile bărbatului, și-a luat copilul și a reușit să plece cu acesta, la sora sa. Continuând, reclamanta declară că, în data de 22.02.2021, a fost plecată la serviciul în intervalul orar 06:00-22:00, primind toată ziua telefoane și amenințări prin telefon de la pârât. Îi era foarte teamă să se întoarcă acasă. Femeia l-a contactat telefonic pe bărbat, deoarece avea nevoie de schimburi, atât pentru ea, cât și pentru copil, spunându-i acestuia că va veni cumnatul său după lucruri, deoarece ei îi era teamă, fapt ce nu s-a mai întâmplat. Astfel, Georgiana N. a mers la poliție, și împreună cu organele legii s-au deplasat la locuința comună să își ia lucrurile, unde l-au găsit pe pârât în stare de ebrietate.

Circ, la poarta cumnatei

Bărbatul nu s-a lăsat și s-a deplasat cu autoturismul la adresa unde se afla soția, a dat drumul tare la muzică și bătea tare în poartă. Cumnatul ar fi sunat la 112 și la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, dar pârâtul plecase deja. Învederează instanței că pârâtul are și dosar penal pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul recunoaște că și-a bătut soția

Nicolae F.N. a recunoscut în fața instanței că și-a bătut soția, însă, spune că de fapt cei doi s-au lovit reciproc, solicitând ca instanța să observe că are un ochi vânăt. Acesta a mai spus că din gelozie a lovit-o pe reclamantă că băuse la acel moment, dar nu era foarte beat.

Ce a decis instanța

Instanța a decis să îi dea câștig de cauză femeii și a admis emiterea unui ordin de protecție pe o perioadă de 6 luni. „Admite în parte cererea, astfel cum a fost precizată, pe reclamanta Georgiana N., în contradictoriu cu pârâtul Nicolae F.N.. Emite ordinul de protecţie pentru o perioadă de 6 luni de la pronunţarea hotărârii, fără somaţie sau trecerea unui termen, prin care dispune: evacuarea temporară a pârâtului din locuinţa situată în sat Viile, obligarea pârâtului de a păstra o distanţă minimă de 10 m faţă de reclamantă și de locuința acesteia, dispune obligarea pârâtului să urmeze consiliere psihologică sau psihoterapie, (…) obligarea pârâtului de a se prezenta la secția de poliţie competentă cu supravegherea respectării ordinului de protecţie, săptămânal, în fiecare zi de luni a intervalului stabilit; obligarea pârâtului de a da informații organului de poliţie cu privire la noua locuinţă; verificări periodice şi spontane privind locul în care se află pârâtul, efectuate de organul de poliţie competent cu supravegherea respectării ordinului de protecţie. (…) Executorie. Cu drept de apel în termen de 3 zile de la pronunţare”, este notat în minuta judecătorească.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
betivul era om...comitet, a facut un copil si apoi si a dat seama ca i hahalera!cine i de vina !
0
0
Il cunosc pe muistu asta, e o lichea si in viata de zi cu zi luaias mortii in deradere
1
0
si eu sunt mare golan dar pacat ca am pula putreda!
2
0
asa imi trebuia mie un barbat sa ma bata si dupa sa ma violeze peste tot nu ca fostul meu barbat cuminte si respectos sunt jigodie mare imi plac golanii
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920