REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Campanie de sterilizare GRATUITĂ pentru câini şi pisici, demarată la Constanța

Campanie de sterilizare GRATUITĂ pentru câini şi pisici, demarată la Constanța

Replica API 24 iunie 2021 | 00:04 6164

Primăria Municipiului Constanța, în parteneriat cu Animal Society și Four Paws International, continuă proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun“. A doua campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș a început miercuri, 23 iunie a.c. și se va derula până pe 22 iulie a.c.

Timp de o lună, persoanele interesate pot face o programare sunând la numărul de telefon - 0754 208 630, iar echipa Animal Society va efectua operații de sterilizare în Constanţa, la sediul Adăpostului public pentru animale abandonate din str. Vârful cu Dor nr. 5.

Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța: „Știm că mai avem multe de învățat în ceea ce privește gestionarea problemei animalelor fără stăpân la Constanța și tocmai de aceea am adus alături de noi specialiști. Vreau să asigur constănțenii că aceasta este una dintre prioritățile noastre. De aceea, facem apel la ei să ne întindă o mână de ajutor pentru a proteja animalele pe care le îndrăgesc și să nu le ascundă, ci să le aducă la sterilizare. Este gratuită. La Constanța animalele nu se eutanasiază, ci se sterilizează și se adoptă, mai ales. Mai mult decât atât, facem toate demersurile pentru ca voluntarii Animal Society să-i pregătească pe colegii noștri care se vor ocupa de capturarea animalelor comunitare. Avem nevoie de expertiza lor, mai ales că vom face acest lucru pentru prima dată cu resurse proprii“.

Anca Tomescu, președintele Asociației Animal Society: „Singura soluție umană și eficientă de a controla numărul animalelor fără stăpân este sterilizarea în masă și concomitentă, atât a celor aflate deja pe domeniul public, cât și a celor din proprietatea privată. Vă invităm, așadar, să luați cea mai bună decizie pentru animalele dumneavoastră și să le programați pentru sterilizare. Vă rugăm să vă implicați alături de noi și de autorități în soluționarea umană și responsabilă a problemei câinilor maidanezi“.

Sterilizarea aduce beneficii câinilor și pisicilor, prin eliminarea riscului de apariție a unor boli ce pot fi letale. De asemenea, reprezintă soluția umană și sustenabilă a problemei înmulțirii necontrolate și a suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună. Totodată, conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie, iar nerespectarea prevederilor legale se amendează cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 Lei.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ati auzit USR-istilor, hai repede sa nu va mai inmultiti!!!
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102