REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

A început construcţia Centrului de Prevenire a Abandonului, la Grădina

A început construcţia Centrului de Prevenire a Abandonului, la Grădina

Replica API 24 aprilie 2015 | 23:11 156

Proiectul de suflet al primăriţei Iacobici prinde contur:

Proiectul de suflet al primăriţei Iacobici prinde contur:

Peste 30 de copii din comuna Grădina care provin din familii sărace, dezorganizate, vor putea spune că au şansa la o viaţă aproape normală. Acest lucru va fi posibil după ce „Centru de prevenire a abandonului şi a separării copilului de familia sa“, proiect realizat din fonduri europene, va fi gata, la sfârşitul anului. Primăria deţine o Casă a Agronomului în Grădina, construcţie veche de peste 30 de ani, pe care, în urmă cu câteva zile, a început s-o reabiliteze, s-o extindă şi s-o echipeze corespunzător pentru funcţionarea acestui centru pentru copii.

Administraţia locală din Grădina îşi doreşte integrarea în societate a copiilor proveniţi din familii defavorizate sau abandonaţi şi asigurarea acestora a tuturor condiţiilor corespunzătoare de viaţă. În anul 2010 reprezentanţii primăriei, împreună cu reprezentaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa, au demarat procedurile în vederea obţinerii unor fonduri europene pentru construirea unui centru de prevenire a abandonului şi a separării copilului de familia sa. După patru ani de trudă au reuşit şi, în luna decembrie a anului trecut, autorităţile au lansat proiectul, după semnarea contractului de finanţare cu ADR (Agenţia pentru Dezvoltare Regională) Sud Est Brăila. Iar din data de 20 aprilie a.c. lucrările centrului au început. Constructorul promite ca, în cel mult şase luni, investiţia să fie gata, iar centrul să-şi primească oaspeţii. Cu siguranţă, termenul propus va fi realizat”, a spus Nicolae Valentin, şef şantier. Ca necesitate şi oportunitate, iniţiativa implementării unui asemenea proiect a venit din colaborarea strânsă pe care o are cu DGASPC. Această din urmă instituţie, în calitate de partener, va oferi asistenţă de specialitate privind serviciile specifice de prevenire şi combatere a abandonului în rândul copiilor defavorizaţi, dar şi în rândul abandonului şcolar. Un număr de 30 de copii vor avea parte de grija şi susţinerea centrului, în fiecare zi din săptămână, de dimineaţă până seara, în timp ce 8 copii vor beneficia de aceste servicii în regim permanent. Minimum 5 locuri de muncă vor fi create, după finalizarea lucrărilor. „Astăzi, constructorul s-a desemnat, a fost semnat contractul, acum începe efectiv construcţia. Copiii care provin din familii defavorizate, cu părinţii, unul sau ambii, plecaţi în străinătate vor servi o masă caldă aici, vor face teme, după care vor pleca acasă. Vom avea şi copii în plasament, tot din localitate sau din comunele învecinate, care vor sta pe timpul nopţii. Sperăm, astfel, să ajutăm familiile cărora le este greu să-i întreţine, copiii să fie îngrijiţi aici, să fie educaţi, să-şi facă temele“, a declarat primarul Gabriela Iacobici.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614