REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

A început DEZASTRUL: Spitalele private cer majorarea tarifelor decontate de Casa de Asigurări de Sănătate

A început DEZASTRUL: Spitalele private cer majorarea tarifelor decontate de Casa de Asigurări de Sănătate

Replica API 21 februarie 2020 | 07:34 391

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED solicită creşterea tarifelor decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru acoperirea costurilor reale ale serviciilor medicale prestate de furnizori, potrivit adevarul.ro.

Fără o creştere reală a tarifelor serviciilor decontate şi prin amânarea introducerii contribuţiei personale, Ordonanţa de Urgenţă 25/2020 în forma sa actuală nu rezolvă problema accesului pacientului la servicii medicale, rapid şi la acelaşi standard de calitate, arată reprezentanţii PALMED, printr-un comunicat de presă.

PALMED mai precizează că sistemul public beneficiază de sume suplimentare pentru acoperirea cheltuielilor reale realizate pentru furnizarea serviciilor medicale, avand mai multe surse de finanţare, cum ar fi fonduri de la Ministerul Sănătăţii, de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi, în anumite cazuri, un buget suplimentar oferit de administraţiile publice locale. Pe de altă parte, un spital privat are două surse de finanţare: private şi fonduri de la CNAS. Prorogarea introducerii contribuţiei personale până la 1 aprilie 2021 are menirea de a perpetua această politică de discriminare a furnizorilor de servicii medicale private.

Totodată, PALMED atrage atenţia asupra faptului că toate dispoziţiile legale referitoare la serviciile de urgenţă introduse prin OUG 25/2020 se vor putea aplica numai după ce va fi aprobată şi va intra în vigoare Hotărârea de Guvern care reglementează aplicarea măsurilor adoptate prin actul normativ în discuţie.

După stabilirea serviciilor care pot fi decontate, a condiţiilor şi a costurilor de decontare, fiecare spital privat care întruneşte condiţiile va putea opta să intre sau nu în contract cu CNAS pentru decontarea serviciilor de urgenţă, parcurgând întreaga procedură de evaluare necesară în acest caz, într-un mod similar unităţilor publice.

Ordonanţa, care prevede liberalizarea programelor naţionale de sănătate, a fost criticată de medici, specialişti şi politicieni, conform stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920