REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A început epurarea în PSD! Geoană, Vanghelie şi Şova, EXCLUŞI din partid

A început epurarea în PSD! Geoană, Vanghelie şi Şova, EXCLUŞI din partid

Replica API 28 noiembrie 2014 | 23:09 157

Reacţia lui Vanghelie: „A fost o execuţie. Mi-a fost aşa o greaţă...”

Reacţia lui Vanghelie: „A fost o execuţie. Mi-a fost aşa o greaţă...”

Social-democraţii au avut ieri prima şedinţă după pierderea alegerilor prezidenţiale, în cadrul Comitetului Executiv Naţional, la sediul central al PSD. Întrunirea, care a durat ore în şir, a fost una tensionată, cu reproşuri şi cu decizii dramatice: Mircea Geoană, Dan Şova şi Marian Vanghelie au fost excluşi din PSD! Iniţial, au existat două variante: suspendarea celor trei până la Congresul de anul viitor, din luna martie, sau excluderea lor din PSD.

Propunerea de excludere a fost votată cu 80 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi două abţineri. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, şi preşedintele PSD Sector 1, europarlamentarul Cătălin Ivan, au fost singurii membri ai CExN care au votat împotriva excluderii din partid a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova. Primul care a ieşit cu declaraţii după şedinţă a fost Geoană, care a şi anunţat decizia privind excluderile din partid, fostul şef al PSD comentând că probabil Ponta s-a întors „încărcat de energie” după excursia în Dubai. A urmat Marian Vanghelie, care a ţinut să indice că „tartorul” ar fi Liviu Dragnea şi că a fost „o execuţie”. Vanghelie a continuat că i-a fost o „aşa greaţă”, încât a părăsit şedinţa.

„La băieţii ăştia le-a fost frică de Congres”, a mai comentat Vanghelie. Primarul Sectorului 5 Bucureşti a dat de înţeles că îşi va face partid şi că toată lumea va fi surprinsă de cine i se va alătura. Pentru ziarul Curentul, Marian Vanghelie a făcut o declaraţie halucinantă, şi anume că „Ponta este un om terminat. Va fi al doilea prim ministru român care va face închisoare. În februarie va fi dat jos din funcţia de premier”. În schimb, Dan Şova a ieşit spăşit de la şedinţă, precizând că nu este interesat de alt partid şi că va reveni tot în PSD. În plus, Şova a spus că... merita sancţiunea pe care a primit-o! Ulterior, Victor Ponta a declarat, într-o conferinţă de presă, că îşi asumă excluderea celor trei.

„E un prim semnal. Acea reformă radicală de care PSD are nevoie nu se va limita însă la înlocuirea a doi-trei oameni cu alţi doi-trei. Acesta este un lucru pe care l-am făcut eu în 2010, dacă vă uitaţi în rândul preşedinţilor de organizaţii judeţene, dacă vă uitaţi în rândul miniştrilor, câţi miniştri tineri sunt, şi tot nu am scăpat, tot comunişti suntem, şi eu şi miniştrii care au treizeci şi ceva de ani, tot conduşi de baroni, deşi preşedinţi de CJ încă în funcţie mai sunt foarte puţini, tot apărători ai corupţilor, deşi şi pe corupţii de la PNL tot noi a rezultat că îi apărăm”, a mai declarat Ponta.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218