REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A început lupta antidrog: turiştii din Eforie au fost informaţi cu privire la riscurile substanţelor stupefiante

A început lupta antidrog: turiştii din Eforie au fost informaţi cu privire la riscurile substanţelor stupefiante

Replica API 12 iulie 2014 | 00:00 95

Unire de forţe

Unire de forţe

Litoral fără droguri, vacanţă în siguranţă şi vară în siguranţă - tu contezi cel mai mult sunt cele trei campanii şi proiecte de prevenire a consumului de droguri, care se adresează turiştilor, şi nu numai, de pe litoral. Lansarea acestora a avut loc în Eforie Sud, dar acţiunile se vor derula în toate staţiunile, pe tot parcursul verii.

Unire de forţe la Eforie! Reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, Tabăra Năvodari, iniţiatorii campaniei şi proiectelor, respectiv Centrul Regional de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Constanţa, dar şi subsecretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Augustin Ioan, cât şi subprefectul Levent Accoium au fost prezenţi vineri, 11 iulie, pe litoral, unde au lansat o campanie şi două proiecte de conştientizare şi responsabilizare a tinerilor cu privire la consecinţele fizice, psihice şi juridice la care se expun. "Prin campania de prevenire şi cele două proiecte de prevenire a consumului de droguri dar şi a delicvenţei juvenile, al criminalităţii, a dispariţiei de minori, tocmai acest lucru dorim: să prevenim, mai ales că este şi sezonul estival, iar în judeţul Constanţa sunt foarte mulţi turişti. Campania Litoral fără Droguri se desfăşoară de 8 ani de zile, iar anul acesta am continuat-o pentru că a dat rezultate foarte bune. Ea se va desfăşura pe tot litoralul, în special pe plajă, venind cu activităţi informative, în parteneriat cu poliţiştii de proximitate din cadrul IPJ Constanţa, dar nu numai. Vom fi prezenţi şi în zona cluburilor, în zona locurilor unde se desfăşoară activităţi artistice şi aici mă refer la concertele de muzică house şi avem pe 26 un mare concert pe plaja dintre Saturn şi Venus, unde vom fi prezenţi", a declarat Cristian Oprişan, şeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa. Subsecretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului a felicitat această iniţiativă, menţionând că acţiunile de prevenire de anul trecut au avut rezultate foarte bune. "Legat de aceste substanţe şi de faptul că a scăzut foarte mult vârsta la care un tânăr este doritor de a ajunge să cunoscă fericirea, pentru că sunt o serie de substanţe păcătoase, chiar perverse, endrofina, serotomina, dopamina, care produc fericirea în organism, se leagă de moleculele prezente acolo, după care, pentru a ajunge la acelaşi nivel de euforie, este nevoie de o suplimentare a acestor substanţe, astfel intri într-un cerc vicios şi păcătos din care nu prea ai scăpare. Şi anturajul este un factor. Vârsta, din păcate, a scăzut. Am înţeles că deja de la 14 ani este un număr mare de consumatori de droguri. Totodată, există şi aceste droguri legale - să le spunem, tutunul şi alcoolul. Ca atare, sunt necesare aceste campanii", a spus subsecretarul de stat.

La nivelul Instituţiei Prefectului s-au format două comisii de prevenire

Subprefectul Constanţei, Levent Accoium, a spus că, la nivelul Instituţiei Prefectului, s-au format două comisii de prevenire şi îndrumare a taberelor şcolare, a unităţilor de cazare. "A doua comisie se referă la aceeaşi tematică de prevenire şi îndrumare a unităţilor de agrement. Nu pot să spun decât că este o iniţiativă foarte bună mai ales că în sezonul estival tentanţiile sunt foarte mari", a spus subprefectul. Prezent la eveniment a fost şi şeful IPJ, Bogdan Despescu, care a precizat: "IPJ Constanţa desfăşoară o gamă largă de acţiuni pentru ca turiştii să se simtă în siguranţă, iar o paletă importantă o reprezintă acţiunile de prevenire. Prin cele două proiecte şi prin campania pe care le lansăm dorim să prevenim delicvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor dar, în acelaşi timp, adresăm recomandări şi informăm partenerii noştri şi responsabilii în tot ce înseamnă taberele şcolare, centrele de plasament, mai ales cei ce vin pe litoral, cu privire la dispariţia minorilor. Aici acordăm o atenţie deosebită. În acelaşi timp ne dorim o diminuare a riscului rutier. Vă asigur de tot ce înseamnă implicare a poliţiştilor şi vă cerem sprijinul ca, împreună, să desfăşurăm aceste activităţi". După conferinţa de presă, oamenii legii şi voluntarii Antidrog au împărţit pliante informative pe plaja din Eforie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218