REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

A început montarea luminițelor în Constanța

A început montarea luminițelor în Constanța

Replica API 8 decembrie 2015 | 12:28 325

Făgădău: Licitaţia a fost contestată

Făgădău: Licitaţia a fost contestată

Montarea luminițelor de Crăciun a devenit un subiect cotidian pentru constănțeni. Obișnuiți cu anii anteriori, când de Moș Nicolae se aprindeau luminițele pe străzile orașului, constănțenii sunt foarte revoltați de faptul că în acest an Constanța este pustie. Pe străzi nu este montată nici o ghirlandă, nici un beculeț nimic. E posibil ca orașul să nu intre în feeria sărbătorilor de iarnă?

Autoritățile au anunțat că cel mai probabil în jurul datei de 15 decembrie orașul va fi cuprins de luminițe. Lucrările au început deja în Piața Ovidiu. Aici s-au montat deja luminițe pe stâlpii de iluminat și a fost amplasat și un brad. Subiectul luminițelor de Crăciun, care trebuie să învelescă orașul într-un aer magic al sărbătorilor, este intens dezbătut și pe rețelele de socializare. Aici, oamenii își exprimă nemulțumirea față de autorițățile locale: „Suntem deja în data de 6 decembrie când, dacă nu tot orașul, măcar arterele principale, trebuiau să fie scăldate în lumini și decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă. Eu nu am remarcat nimic în sensul acesta, voi?” a întrebat, retoric, o constănțeancă, pe un grup de socializare. Răspunsurile nu au întârziat să apară: „Mai mare rușinea! Şi în sate s-a amenajat ceva”. „Constanta e tristă. Mazăre și Constantinescu își râd în barbă, la fel și IPS Teodosie. ALO prea Sfințite ieși cu soborul și luminați puțin orașul ăsta, măcar cu lumânări!”, „Se pare că anul acesta nu va fi ca anii anteriori, păcat ”, „Era un lucru frumos, să vezi seara când te plimbi sau pleci de la muncă orașul colorat, ceva să inspire spiritul sărbătorilor tuturor din Constanța”, sunt doar câteva dintre nemulțumirile constănțenilor. Pe bună dreptate constănțenii sunt supărați, dar sperăm ca de pe 15 decembrie orașul să prindă culoare. Decebal Făgădău, viceprimarul cu atributii de primar, speră acest lucru. „Încă din luna august, am pregătit documentele pentru procedura de achiziție. Din păcate, ne-am trezit că au fost respinse de ANRMAP, indicându-se separarea, pe obiecte, a achiziției. Pe de o parte închirierea ornamentelor, pe de altă parte serviciu de montat și demontat a acestor obiecte ornamentale. Situația este atipică la Constanța pentru că celelalte municipii au inclus în contractul de delegare a serviciului de iluminat public inclusiva ceastă componentă de iluminat festiv. Municipiul Constanța nu are un contract de delegare a serviciului de iluminat. Prin urmare, am fost nevoiți să facem această achiziție. În momentul de față am achiziționat luminițele, dar avem contestație la montat și demontat. Așa se întâmplă în România. Îmi pare rău că trebuie să trec prin astfel de momente, dar vă asigur că vom avea luminițe. Mai târziu, evident, până-n Crăciun și, probabil că le vom ține mai mult“, a explicat Decebal Făgădău, după ședința de Consiliu Local.

Mirela Sorina PASCAL, Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218