REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

A început montarea noilor foişoare pentru salvamari în staţiunea Mamaia! Cum au reacţionat constănţenii

A început montarea noilor foişoare pentru salvamari în staţiunea Mamaia! Cum au reacţionat constănţenii

Replica API 8 iunie 2018 | 00:00 639

Siguranţă şi confort?

Siguranţă şi confort?

Staţiunea Mamaia este pregătită pentru turiştii care doresc să îşi petreacă vacanţa pe litoralul românesc vara aceasta. Pe lângă distracţia din cluburi şi restaurante, precum şi confortul din hotelurile de la noi, siguranţa celor care se bucură de valurile mării ocupă un loc important. Astfel, Primăria Constanţa anunţă că le facilitează munca salvamarilor montând noi foişoare de supraveghere prin care aceştia să aibă un mai bun punct de monitorizare.

Dacă până acum salvamarii erau nevoiţi să îşi exercite munca în vechile foişoare mâncate de rugină pe alocuri, începând din această lună câţiva dintre ei vor beneficia la locul de muncă de un nou foişor în care îşi vor desfăşura activitatea de monitorizare a plajelor. Mai exact, este vorba despre salvamarii care activează pe plajele din staţiunea Mamaia.

Astfel, 12 foișoare noi îi vor ajuta pe salvamarii din Mamaia să supravegheze cu atenție apele mării și plaja din staţiunea din nordul litoralului românesc. Reprezentanţii Primăriei Constanţa spun că noile amplasamente, care le înlocuiesc pe cele deteriorate, au fost achiziționate de Direcția Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța, iar trei dintre ele au fost deja montate în mai multe zone de-a lungul plajei. „Restul foișoarelor vor fi montate în zilele următoare.”, precizează aceştia.

Comentariile nu au întârziat să apară astfel că părerea constănţenilor despre asta este împărţită . “Sper că au şi o copertină deasupra capului şi nu țineți oamenii în soare atâtea ore pentru că ar fi bătaie de joc!”, precizează Corina Gabriela pe pagina Primăriei Constanţa. Autorităţile dau asigurări că foişoarele au în dotare copertine galbene care protejează sănătatea salvamarilor şi buna desfăşurare a activităţii. Alţii aplaudă iniţiativa însă trag semnalul de alarmă vis-a-vis de multe alte necesităţi, precum lipsa duşurilor sau cabinelor de schimbat de pe plajă, care asigură confort turiştilor. În ţara vecină, spre exemplu, în staţiunile de pe litoralul bulgăresc găsim plaje amenajate cu “melci”, suport poziţionat din loc în loc pus la dispoziţie celor care doresc să-şi schimbe hainele. “Dacă nu se pot monta toalete pe plajă, măcar 4 beţe înfipte cu o uşă, să se poată schimba lumea de haine”, sesizează autorităţile un alt constănţean.

Paula SOLOMON

VIDEO

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
locuri pentru cearsafuri vor exista vara aceasta?sau numai sezlong de inchiriat chiar si acolo unde nu este voie?
3
0
frate ai luat in concesiune plaja...bagi numai sezloange...baga banu si angajeaza ti salvamar...ce plua mea amenajati din banii primariei si salvamarul platit tot din banul nostru...ne furati dar ne furati pana la capat nu?
5
0
Contribuabilii din Constanta nu cred ca sunt de acord cu investitii din banii lor iar apele ramane sa incaseze de la inchirierea plajelor.Domnule primar va aducem la cunostinta ca noi constantenii nu avem voie sa punem cearceaful pe acele plaje langa apa de ce?
8
0
vor face si mangealac la femei.
0
2
Vor monta si vestiare si wc-uri oltenesti, alea cu 2 bete, de un bat te ti iar cu celalalt te aperi de caini
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614