REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

A început operaţiunea ‘vânătoarea de maidanezi’ în staţiunea Mamaia!

A început operaţiunea ‘vânătoarea de maidanezi’ în staţiunea Mamaia!

Replica API 11 iunie 2018 | 00:00 1005

Câinii maidanezi, “fugăriţi şi capturaţi” de autorităţile locale

Câinii maidanezi, “fugăriţi şi capturaţi” de autorităţile locale

Problema câinilor fără stăpân a intrat din nou în atenţia autorităţilor locale constănţene. Odată cu deschiderea sezonului estival, reprezentanţii Primăriei Constanţa au demarat proceduri în privinţa câinilor maidanezi de pe aria plajelor din staţiunea Mamaia şi nu numai.

Câinii maidanezi au intrat din nou în vizorul autorităţilor locale. Prin prisma faptului că s-a dat startul sezonului estival, odată cu apariţia turiştilor pe litoralul românesc, autorităţile locale răspunzătoare au demarat acţiuni care constau în eliberarea staţiunii Mamaia, precum şi a cartierelor din municipiu, de câini maidanezi. Problema mult dezbătută şi anii anteriori pare a avea cale de rezolvare odată cu implicarea autorităţilor în acest sens.

Poliţiştii locali împreună cu lucrătorii din cadrul Serviciului Public de Gestionare a Animalelor Abandonate din cadrul Primăriei Muncipiului Constanţa au acţionat în cursul săptămânii trecute în mai multe zone din oraş pentru prinderea câinilor fără stăpân. “Astfel de acţiuni au loc periodic, în toate cartierele, şi sunt vizaţi, în special, câinii cu potenţial agresiv.”, au precizat reprezentanţii Primăriei Constanţa.

“Vom face periodic acţiuni de prindere a câinilor agresivi alături de Poliţia Locală Constanţa. Aşadar nu ezitaţi să ne contactaţi pe aplicaţia mobilă “Sesizări Constanţa”. De asemenea ne-ar fi de folos orice poze, cât mai multe detalii în legătură cu câinii agresivi ”, Arnold Valeanu din cadrul Primăriei Constanţa.

Acţiunea este aplaudată de constănţeni, însă de fiecare dată când se aduce în discuţie ridicarea câinilor maidanezi de pe străzile municipiului, urmează întrebarea: Unde vor fi duşi aceşti câini? Ce se va întâmpla cu ei?

În urmă cu aproximativ două luni de zile, autorităţile locale promiteau deschiderea imediată a unui adăpost pentru câinii fără stăpân, acesta urmând să funcţioneze în zona sere, pe strada Vîrful cu Dor din cartierul constănţean Km .

Reamintim că la vremea aceea, la scurt timp după ce în spaţiul public au apărut mai multe cazuri despre copii şi adulţi care au fost muşcaţi de câinii maidanezi reprezentanţii primăriei spuneau că în cel mai scurt timp echipele de ecarisaj îşi vor începe activitatea. Primarul Decebal Făgădău a dorit să pună la punct acest serviciu după ce au fost depuse nenumărate reclamaţii cu privire la numărul câinilor fără stăpân de pe străzile constănţene. Iubitorii de animale, pe de altă parte, susţin că acest serviciu de strângere animalelor nu înseamnă decât condamnare la moarte a acestora.

De asemenea, readucem la cunoştinţă şi faptul că Primăria Constanța a semnat în urmă cu doi ani contractul de prestări servicii privind achiziția serviciului de capturare, transport, adăpostire și alte operațiuni sanitar veterinare, pentru câinii fără stăpân de pe doemniul public din municipiul Constanța. Contractul a fost atribuit societății SC Green Life Recycling SRL, cu sediul în Ovidiu, pe strada Portului.

“Sesizări Constanţa”, aplicaţia destinată sesizărilor cu privire la câinii maidanezi agresivi!

Constănţenii au reacţionat şi au sesizat autorităţile în legătură cu prezenţa câinilor fără stăpân şi din alte cartiere constănţene. “Palazu Mare, pe strada Prelungirea Recoltei, în capătul străzii. Poate treceţi şi pe acolo. În zonă sunt destui câini fără stăpân. Este destul de dificil de umblat pe jos prin zonă. A nu se înţelege gresit. Ne plac animalele, avem unul- în curte- însa atunci cand pot ataca copii sau bătrâni, mai bine luaţi de pe stradă.”, precizează Violeta Fiscuci, pe pagina de facebook a Primăriei Constanţa. “Lângă şcoala nr.7 , Remus Opreanu, acum câteva săptămâni un câine a muscat mai multe persoane, câinele este liber şi acum!”, sesizează autorităţile o constănţeancă.

În astfel de situaţii şi pentru evitarea unor incidente neplăcute cu maidanezii constănţeni, autorităţile recomandă sesizarea pe aplicaţia “Sesizări Constanţa” destinată acestui subiect. “Vă rugăm să depuneţi o sesizare privind câinii fără stăpân pe aplicaţia Sesizări Constanţa, acolo unde puteăi oferi detalii privind zona în care se află aceştia şi aveţi posibilitatea să încărcaţi inclusiv imagini. De asemenea, puteţi apela dispeceratul Primariei Constanta, la numarul 0241/550055.”, spun reprezentanţii primăriei.

Paula SOLOMON

Vezi şi: https://www.replicaonline.ro/primaria-constanta-va-deschide-adapostul-public-pentru-cainii-fara-stapan-351307/

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce poze vrei bah valene faleza nord e plina de maidanezi parca suntem in evul mediu, fitiar poza in capu tau de prost
0
0
Aduc in atentia tuturor ca ce se scrie aici sunt numai minciuni.Primaria are un contract cu sume fabuloase in euro cu SC GREEN LIFE, bani din bugetul local adica din banii cetatenilor.Banii vostrii se duc in vbuzunarele destul de largi ale primariei prin contractele incheiate.peste putin timp veti afla cu surprindere ca fostul primar nu a fost singurul care si-a facut averi din banii cetatenilor si acum se desafata cu averea lui uriasa.sunteti manipulati, mintiti
1
0
Veniti cu solutii concrete implicativa,nu tipand ca isterici pe strada,avind un comportament demn de zoo ,si fara a cere banii de la bugetele locale, ca bani sunt munciti de oameni ptr oameni .
5
4
Un alt articol de kakat ! Da de sterilizari ,abandon ,aplicarea legii....ce ziceti ?Nimic ,ca probabil sunteti si voi slugile primarului ca si pulitia locala
6
2
Credeam ca a inceput vanatoarea de hoti si smenari
10
1
Sa-i adune si din parcul Tabacarie ! Si va rog lasati-o mai incet cu sesizarile la Primarie ca le faceti degeaba; rog radactia acestui ziar ca inainte sa publice aceledate de contact de la diversi beneficiari sa le verifice sa vada daca functioneaza !
2
8
sa iasa iubitorii sa bage sub fuste cacateii si dupa ce pleaca hingherii sa ii elibereze..ca apoi ei impreuna cu ai iubitorilor sa ne ofere in ce sa calcam...
8
7
Sunteti un ziar de kkt! Incitati la violenta impotriva cainilor si asta se amendeaza. Primaria insasi este culpabila. Cine sa ia masuri cand toti sunt o gloata mancatoare de rahat! Banii comunitatii sunt risipiti ca sa mai faceti un miting! Prostilor!
10
6
Maidanezii din Mamaia sunt bine-mersi, fiind in plina perioada de reproductie. Am numarat astazi 8 pe plaja H Victoria, un mascul batran si f agresiv la Telegondola Cazino si inaca 8 in zona H Prestige. Nu mai zic de Parcul Tabacarie, in preajma Vilei Sky, unde de ani de zile dainuie o haita de minim 15 caini, foarte apreciati de catre biciclistii ce tranziteaza zona.
5
8
sa adune toate javrele si sa le distruga
5
9
Maidanezul Traian Cristea primarul statiunii Costinesti nu vrea sa treaca la actiunea maidanezilor din comuna si statiune .Toate strazile sunt pline cu haite de caini ai strazii.Ne chinuim de ani de zile cu aceasta problema,dar pe el nu-l intereseaza decat paharul si afacerile personale gestionate din umbra in firma SC.VIRALEX COMPLEX 2015 SRL a fratilor Balan ,firma de gunoi LAU-BAT Batariga Laurentiu si Iridex.
4
10
Ii ia din Mamaia si ii aduc in Constanta.
8
4
politia locala angajata hingherilor din Ovidiu...sunt platiti de bucur, sefa de la hingheri sau de fagadau?
8
2
Polutia sa daca controale daca proprietarii au cainii castrati asa cum prevede legea si sa pedeoseasca abandonul. E rusinos ca au devenit aghiotantii tiganilor hingheri. Pute irasul asta jegos plin de gunoaie si flegme si sefii orasului prin firmele de casa fac bani pe spinarea unor biete animale abandonate de oameni. Rusine!
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369