REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A început raționalizarea curentului electric în Constanța. Video

A început raționalizarea curentului electric în Constanța. Video

Victor ROTARU 6 octombrie 2022 | 00:00 3006

Izbucnirea războiului dintre Rusia și Ucraina a adus destul de multe temeri în rândul liderilor europeni, temeri legate în special de gazul rusesc, căruia i-a scăzut debitul după sancțiunile Uniunii Europene aplicate Rusiei. Prețurile mari de la energie electrică și gaze nu îi afectează doar pe consumatorii casnici. Administrațiile locale din țară au început să ia tot felul de măsuri de a reduce costurile facturilor. Și în Constanța a început raționalizarea!

Încă de la începutul războiului, mai mute țări europene au avut temeri legate de rezervele de gaz și existau temeri legate de raționalizarea curentului electric. Cu cât mai mult ne apropiem de sezonul rece, apar tot mai multe îndoieli dar și măsuri luate de administrațiile locale, prin oprirea iluminatului stradal, oprirea luminilor din instituțiilor publice.

Cu toate că oamenii din conducerea României au declarat în repetate rânduri că țara noastră nu va trece prin acest proces de raționalizare, lucrurile par să stea altfel. Marți seara, 4 octombrie, în jurul orei 20, o mare parte a cartierului Tomis Nord era cufundat în beznă, ce părea a fi o scenă desprinsă din perioada de dinainte de 1989. Circulația rutieră era îngreunată din lipsa iluminatului stradal, în aceeași situație fiind și pietonii care abia vedeau pe unde merg.

Astfel de episoade au fost trăite și în săptămânile trecute în cartierul Faleză Nord, însă mulți s-au gândit că ar putea fi o defecțiune, nicidecum un... început de raționalizare. Oamenii care circulau pe trotuar aveau lanternele telefoanelor pornite, iar șoferii angajați în trafic circulau cu viteze reduse, pentru a putea evita la timp posibilele obstacole ce le apar în cale.


 

Cum va reacționa municipalitatea cu privire la raționalizarea curentului electric

Un reprezentant al Primăriei Constanța a declarat pentru Replica de Constanța că s-au luat măsuri în vederea economisiri de energie electrică: ”Pentru economisirea energiei în municipiul Constanța, se va recurge la:  stingerea iluminatului public mai devreme cu o oră;  funcționarea iluminatului pe marile bulevarde în regim „zig-zag” (corpurile de iluminat de pe stâlpi vor funcționa astfel: un bec va funcţiona, următorul nu);  reducerea iluminatului public în parcuri (unul din trei stâlpi va avea stins corpul de iluminat). Aceste măsuri sunt necesare din perspectiva nevoii de conformare la actualul context socio-economic de reducere a consumului de energie pe plan local și național.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca e criza energetica, de ce primarul pampalau guitac pune autobuze electrice
4
0
Rationalizarea se datoreaza pretului mare le energie electrica sau datorita productiei de energie? Daca este vorba despre pret, atunci primariile si consiliile locale pot face economii scazand grila de angajare si cheltuielile imense cu salarii, sporuri si alte forme de plata catre angajati.
3
0
DAN are perfecta dreptate, nu ai inteles tu....tu circuli cu taxi sau cu masina de spalat...
2
0
Bine ca reduc iluminatul si ne pun pe noi sa facem economie...dar pe data de 28 septembrie pe autostrada A2 iluminatul functiona ziua.
1
0
Felicitari administratiei orasului ! Au sapat gropi, acum sting luminile si ...va asteapta cu mult drag la VOT
11
1
Pe noi Romanii ne cam irita, rationalizarea, pentru ca am trecut prin asta.... Astia inglobeaza tot rahatul din fostele regimuri si le etaleaza sub forma unor necesitati.....
8
1
Astia ne arata prin cate metode pot sa isi bata joc de noi? Chiar atat de fraieri ne cred? Hai sa fie criza ca asa e la moda, chiar daca noi avem destul... Ne testeaza toleranta?
9
5
O sa creasca enorm infractionalitatea. Hotii abea asteapta intunericul.
12
0
Foarte "deșteaptă" mișcarea cu zig-zag...S-a taiat alimentarea cu energie electrică, inclusiv de la instalațiile de iluminat la trecerile semnalizate pentru pietoni,inaugurate cu mare tam-tam acum vreo doi ani.Un exemplu,trecerea de pietoni de pe Bd 1 Decembrie 1918, în apropiere de giratoriul cu str. București.Iar apoi o să ne mirăm de ce crește numărul de accidente,ca să nu mai vorbim de tâlharii pe timpul nopții...
10
0
Rationalizati curentul in Parlament,la Casa Poporului(care numai a poporului nu este),acolo este risipa mare!Tot prostimea sa sufere!
13
0
desi in parte ai dreptate cu unele chestii o dai rau de tot de gard! Tu speli zilnic cu masina de spalat haine? De unde ti-a dat consumul ala de 40kW pe ora pentru masina? Mai invata si sa scrii corect ca te faci de cacao!
1
5
Chiar ne credeti imbecili pe toti nu mai mintiti si dati vina pe razboi. Ba trebuie sa facem economie ba nu daca o familie are consumul lunar o medie de 250 Kw, o masina electrica are un consum mediu pe zi 40Kw imultit cu 30 de zile ar veni 1200Kw nu vorbim aici de autobuze electrice, ce parere aveti? Sunem p****i sau nu. Suventi de la stat pt masini cu GPL si electrice , dar vad ca nu vorbeste nimeni de frauda pe care o fac cei de la gaze , la intrare in apartament avem contoare de gaz care inregistreaza cati metri cubi de gaz consumam dar nou nil trasforma in giga clorie de ce oare. Nicaieri in contract nu scrie ce calitate are gazul sau la ce presiune este livrat iarna sau vara cat la suta este metan cat la suta butan. Nici un jurnalist nu pune intrebarile care trebuie de fapt ce jurnalisti nu mai exista asa ceva. Apropo BARIL DE PETROL este 87$ ,benzina si motorina tot scumpa a ramas acum nu va mai raportatii la pretul barilului, si cine a mai pomenit ca motorina sa fie mai scumpa decat motorina. Chiar credeti ca toti suntem indobitocitii?
20
2
Guvernanti akum masinile electrice \'\'donate\'\' de m(w)e si cumparate da gutanii da romani de la care stalp se incarca-de la ala cu beku aprins sau de la ala cu beku stins? Adika cum va fi sistemul zig-zag sau zag-zig?
9
15
nenorocitul asta belfereste in vila de la eforie in lux si opulenta, iar de cetateni isi bate joc. Ii tine in frig si intuneric ca pe vremea impuscatului.
18
17

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218