REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

A început raționalizarea energiei electrice în Constanța? Video

A început raționalizarea energiei electrice în Constanța? Video

Replica API 20 septembrie 2022 | 00:00 3332

Izbucnirea războiului dintre Rusia și Ucraina a adus destul de multe temeri în rândul liderilor europeni, temeri legate în special de gazul rusesc, căruia i-a scăzut debitul după sancțiunile Uniunii Europene aplicate Rusiei.

Tot mai multe țări europene au precizat că vor încerca să reducă consumul de gaze dar și de energie electrică, îndemnând consumatorii să facă pe cât de multe economii pot în acest sens. Instituțiile publice din marile orașe ale Europei, sunt în beznă totală pe timp de noapte, iar consumatorilor casnici li s-a propus ca temperatura în case iarna să nu depășească 19 grade, pentru a putea face față cu rezervele de gaze pe care le au țările europene.

Cu toate că oamenii din conducerea României au declarat în repetate rânduri că țara noastră nu va trece prin acest proces de raționalizare, lucrurile par să stea altfel. Duminică seara, 18 septembrie, în jurul orei 21, o mare parte a cartierului Faleză Nord era cufundat în beznă, ce părea a fi o scenă desprinsă din perioada de dinainte de 1989. Oamenii care circulau pe trotuar aveau lanternele telefoanelor pornite, iar șoferii angajați în trafic circulau cu viteze reduse, pentru a putea evita la timp posibilele obstacole ce le apar în cale. Un oficial ala primăriei Constanța a declarat pentru Replica că nu au existat sesizări în zonă, legate de întreruperea curentului electric, aceștia neștiind nimic despre evenimentul petrecut.

Într-un interviu acordat pentru Replica de Constanța, Rareș Bogdan, vicepreședintele PNL a declarat că România este într-o situație mult mai bună decât marile puteri europene, susținând că Cehia are o dependență de gazul rusesc de 99%, pe când România de 9%, acesta declarând: ”România are înmagazinat peste 75% din gazul necesar, înmagazinăm, dacă ne ajută Dumnezeu până la 1 noiembrie, integral. România are fără nici o problemă energie electrică. România este în top țări nondependente de petrolul rusesc, are între 35 și 50% extragere individuală din producție proprie, din zăcămintele noastre.

Victor ROTARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe Bulevardul Alexandru Lapusneanu, in zona Trocadero, de circa 1 luna de zile, iluminatul stradal este oprit pe partea dreapta, cand urci catre Casa de Cultura. Deci pe partea Scolii nr 27 Spectrum. Este lumina doar pe partea de vizavi, unde sunt marile lucrari de termoficare. Este periculos pentru trecatori. Primaria se joaca atat cu nervii nostri, cat si cu bugetul propriu. In cazul in care cineva pateste ceva de genul unui atac, unei cazaturi, Primaria este buna de plata!
1
0
Tu vorbesti de frecat pwula ma ? Care ai dat comentariul asta la ora 3 dimineata, in cursul saptamanii. Tu te-ai descris pe tine, parazit al societatii fara munca, sa inteleg.
1
0
E clar vine apocalipsa
0
0
Astia cica-s ziaristi, dar intreaba cititorii daca s-a rationalizat energia.
0
0
In a treia poza se vede ca de la Ion Ratiu incolo era lumina, deci probabil a fost o defectiune ceva. Numai retardatii astia de la Replica n-au ce scrie si incep cu porcarii din astea alarmiste.
0
0
De doua saptamani se opreste curentul electric la felinarele dispuse la fiecare scara de bloc! Este foarte periculos si va duce la cresterea infractiunilor in zonele respective. Mai lasati-le dracu" de festivaluri, panselute si borduri si platiti si asigurati populatiei strictul necesar si nevoile cu adevarat importante. Primaria se ocupa de orice altceva decat trebuie!
1
0
tu esti sigur unul din aia care a iesit la protestele anti dragnea, anti psd, dus pe val de usri, care ne tot salveaza, nu? ce guvide poti fii sa inghiti tot din presa.
0
0
De ce ne-ar interesa ce se intampla in Europa cu rationalizarea, pana la urma totul este o lucratura, nu? Noi daca o sa picam in situatia rationalizarii, e clar ca o sa fie totul artificial...o alta pandemie a fricii...
0
0
Pe bdul Tomis in spatele blocurilor de la Profi Emag nu este iluminat de 2 saptamani.
0
0
lumina ioc, apa calda ioc, auzi la tine, probleme tehnice. Cel mai probabil esti un parazit care lucreaza la stat. Lucreaza, vorba vine, taie frunza la caini, mai baga cate o cafeluta, cate o filozofie de budoar, cate-un comentariu la replia. R-ai al dracu de intelectual.
1
0
faceau economie si inainte ca sa isi traga banutii misto mwie pnl
0
0
Daa, clar e ceva dubios. Vor sa ne cipeze cand e intuneric. Reptilienii ies noaptea si injecteaza cip cirip-urile. Se numesc probleme tehnice. Atata tot. Retea veche, probleme noi. Din orice chacat se naste o conspiratie in tara asta.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367