REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A început războiul pro şi contra maidanezi şi la Constanţa: iubitorii de animale cheamă Poliţia să protejeze câinii alungaţi din parc

A început războiul pro şi contra maidanezi şi la Constanţa: iubitorii de animale cheamă Poliţia să protejeze câinii alungaţi din parc

Replica API 7 septembrie 2013 | 00:00 208

Un bărbat din zona Far aruncă de la balcon cu apă şi pet-uri: "Sub geamul meu s-a făcut căţelărie"

Un bărbat din zona Far aruncă de la balcon cu apă şi pet-uri: "Sub geamul meu s-a făcut căţelărie"

Iubitorii câinilor maidanezi au început să se reclame la Poliţie! Un astfel de eveniment a avut loc şi în zona Far, din municipiul Constanţa, acolo unde o femeie a sunat la 112, menţionând că un vecin aruncă de la balcon cu diferite obiecte, de îi este frică să mai treacă prin zonă. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au găsit o cu totul altă situaţie, şi anume că gâlceava a pornit din pricina câinilor maidanezi. Unii sunt de partea lor, ceilalţi susţin că nu se pot odihni noaptea din pricina câinilor şi nu pot ieşi din scară pentru că sunt agresivi. Un echipaj mixt, format dintr-un poliţist al Secţiei 5 Poliţie şi un jandarm, a reuşit să aplaneze conflictul.

Un apel prin 112 a pus pe jar oamenii legii din cadrul Secţiei V Poliţie, vineri, 6 septembrie, care s-au deplasat în zona Far, acolo unde, la blocul PF3, un mic scandal s-a iscat. Locuitorii au reclamat faptul că nu mai au siguranţa de a trece pe stradă, întrucât un locatar al blocului are mania de a arunca cu apă de la balcon, sau chiar cu alte obiecte, precum sticle. Reclamaţia a venit chiar din partea şefei Asociaţiei de locatari, care susţine că a fost la un pas de a fi lovită de un pet. "Dar putea lovi copiii care se joacă pe aici, prin zonă, sau pe oricine altcineva. Aruncă în fiecare zi cu te miri ce obiecte. Are probleme de sănătate vecinul, dar are şi însoţitor din câte ştim. De ce nu au grijă de el?", a spus cea care a sunat la 112. Un echipaj mixt, format din agentul şef Liviu Buzoianu, din cadrul Secţiei 5 Poliţie, şi un jandarm, a încercat să calmeze spiritele, menţionând că va face tot posibilul pentru a rezolva problema. Oamenii legii au urcat şi la etajul unde este situat apartamentul lui Mihai Knezovici, cel acuzat că reprezintă un pericol. Însă, odată ce vârstnicul a început să vorbească, s-au cam schimbat datele problemei, toată "povestea" căpătând o altă conotaţie. "Aici, sub geamul meu s-a făcut căţelărie. Nu pot dormi noaptea, nu mă pot odihni. Întrebaţi toţi vecinii ce este aici noapte de noapte, e nenorocire. Am vrut să-mi fac dreptate, cum s-ar spune. Am aruncat cu apă şi cu o sticlă de plastic, de jumătate de litru. Arunc după câini, nu după oameni. Mă asigur înainte, când nu este nimeni în zonă, atunci am aruncat. Doamna care mă reclamă venea cu mâncare pentru câini, ea îi adună aici şi e normal să sune la Poliţie când a văzut că am aruncat după câini", a spus Mihai Knezovici. Agentul şef Liviu Buzoianu le-a recomandat soţilor Knezovici să facă o reclamaţie dacă sunt nemulţumiţi de câinii maidanezi, aceştia hotărând că aşa vor proceda.

"Au sărit la copii, la nepotul meu. Să vină hingherii să-i adune pe toţi"

Nici soţia vârstnicului reclamat nu este de altă părere, aceasta menţionând că s-a săturat să îi fie teamă să iasă din scară din pricina câinilor. "Au sărit la copii, la nepotul meu. Nu se poate aşa ceva! Cum să adunăm câini aici, lângă parc, unde sunt mulţi copii? Să vină hingherii să-i adune pe toţi. Vă spun că nu mai pot. Nu mi se pare normal să fie hrăniţi, pentru că se adună aici. Nu pot să merg până la alimentară pentru că mă rup", a spus şi femeia. Oamenii legii au discutat cu cele două părţi, menţionându-le soţilor Knezovici să nu mai arunce cu obiecte şi să facă o plângere cu privire la câinii maidanezi. Şefa Asociaţiei de locatari a menţionat că toţi câinii sunt sterilizaţi, moment în care vecinul acesteia i-a replicat: "Asta înseamnă că nu mai au dinţi? Ce nu înţelegeţi că ne muşcă?". Conflictul a fost stins de către poliţişti, însă înverşunarea celor două părţi, pro şi contra câinilor fără stăpân, cu siguranţă că va continua.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218