REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

A început recuperarea cursurilor pierdute: Elevii de la Blaga merg la şcoală şi sâmbăta

A început recuperarea cursurilor pierdute: Elevii de la Blaga merg la şcoală şi sâmbăta

Replica API 27 ianuarie 2017 | 00:05 535

La Şcoala 39 orele sunt cu 5 minute mai lungi

La Şcoala 39 orele sunt cu 5 minute mai lungi

Elevii constănţeni sunt nevoiţi să recupereze cursurile pierdute în urma condiţiilor meteorologice nefavorabile din săptămâna 9-13 ianuarie 2017. Directorii instituţiilor de învăţământ gimnaziale şi preuniversitare sunt cei care decid, unii în colaborare cu profesorii, părinţii şi elevii în funcţie de caz, zilele în care se vor recupera cursurile. Se discută în spaţiul public despre faptul că aceste cursuri se vor recupera în zilele de sâmbătă, însă nu se aplică în cazul tuturor şcolilor şi liceelor din Constanţa.

Directorii de şcoli şi licee din municipiul Constanţa sunt cei care decid care sunt zilele de recuperare a materiei pierdute în săptămâna 9-13 ianuarie 2017. În principiu, cei mai mulţi dintre ei au decis recuperarea cursurilor în zilele de sâmbătă. Spre exemplu, la Liceul Lucian Blaga cursurile se recuperează sâmbăta: „S-a convenit ca orele să fie recuperate într-o sâmbătă, o dată pe lună”, a spus un părinte. La Şcoala nr. 39 Nicolae Tonitza din municipiul Constanţa cursurile se recuperează într-un mod inedit, pe o perioadă mai lungă de timp, atât în beneficiul elevilor, cât şi al profesorilor. „Prin Consiliul de Administraţie al Şcolii nr. 39 Nicolae Tonitza din Constanţa am decis să recuperăm cursurile pierdute în săptămâna 9-13 modificând programul cursurilor cu câte 5 minute. Astfel, începând de miercuri, 25 ianuarie a.c., am decis să prelungim ora de curs cu 5 minute şi să micşorăm pauza cu 5 minute. În acest sens vom recupera pierderea pierdută în aproximativ 3 luni de zile. Îniţial, am avut mai multe opţiuni, însă erau soluţii de compromise, aşa că am decis să trimitem înştiinţare Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa cu metoda aceasta de recuperare zilnică cu 5 minute a cursurilor”, a delcarat, pentru „Replica” de Constanţa, Nicoleta Bercaru, directorul Şcolii nr. 39 Nicolae Tonitza din Constanţa.

Executivul a stabilit, marți, 17 ianuarie a.c., printr-o Hotărâre, ca ziua de luni, 23 ianuarie 2017, să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, va fi recuperată sâmbătă, 28 inauarie a.c. “Ziua de 23 ianuarie o vom recupera sâmbătă, 28 ianuarie.”, a mai precizat Nicoleta Bercaru, director al Școlii nr.39.

Reamintim că decizia de suspendare a cursurilor a fost luată ținându-se cont de condițiile meteorologice nefavorabile, de necesitatea asigurării condiţiilor proprii desfăşurării orelor de curs, precum și a siguranței persoanelor implicate în procesul instructiv-educativ. „Suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv al anului şcolar, stabilite de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ şi comunicate Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Nu știu dacă se vor recupera cursurile sâmbăta pentru că așa cum am mai manționat fiecare școală își stabilește propria program. Cert este că programa trebuie parcursă integral până la sfârșitul anului”, a declarat la acea dată pentru „Replica” de Constanța, Zoia Gabriela Bucovală, inspectorul general școlar.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
elevi lui Blaga, de parca cunoaste tot jud. de sc. generala, liceu ori univ. ce este acolo ! Astia-s reporteri repulica !
0
0
nu este normal ce fac cei de la sc 39. elevii nu vor mai avea nici un randament
0
0
Bercaru face videochat in birou la 39 !!!! Credeai ca nu te vedem? Jegoaso o ardeai cu fosti elevi! Vei plati pentru tot raul pe care l-ai facut satano
3
1
Si elevii altor unitati scolare merg la scoala sambata...
2
1
In cristosii mamilor lor
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369