REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

A început REVOLUȚIA în Venezuela: se încearcă debarcarea lui Nicolas Maduro. Video

A început REVOLUȚIA în Venezuela: se încearcă debarcarea lui Nicolas Maduro. Video

Replica API 23 ianuarie 2019 | 22:23 258

Sute de mii de venezueleni au ieşit pe străzi miercuri pentru a cere demisia guvernului preşedintelui Nicolas Maduro, scrie Reuters, relatează News.ro.

Marşul de la Caracas a venit după mai multe proteste violente din cursul nopţii care au dus la moartea a patru persoane, conform unui oficial.

Opoziţia a fost mobilizată de tânărul lider al opoziţiei şi şeful parlamentului, Juan Guaido, cel care a condus o campanie pentru a-l numi pe Maduro uzurpator şi a promis o tranziţie către un nou guvern într-o naţiune afectată de colapsul economic.

Maduro a fost învestit în funcţie pe 10 ianuarie pentru un nou mandat după alegeri boicotate de opoziţie anul trecut şi descrise de multe guverne străine ca fiind frauduloase.

Mai multe surse au informat că firmele de energie din SUA ar putea impune sancţiuni sectorului de petrol din Venezuela chiar în această săptămână dacă situaţia politică se înrăutăţeşte.

Orice schimbare de guvern în Venezuela va veni în baza unei schimbări de poziţie a forţelor armate. Până acum, armata a fost alături de Maduro în două proteste de stradă.

„Am venit să susţinem opoziţia şi să prezervăm viitorul fiului nostru şi a familiei pentru că murim de foame”, a declarat Jose Barrientos, agent de vânzări de 31 de ani.

Juan Guaido, preşedintele Parlamentului venezuelean, controlat de opoziţie, s-a autoproclamat miercuri "preşedintele în exerciţiu" al ţării în faţa a mii de susţinători reuniţi la Caracas, iar imediat liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a anunţat că îl recunoaşte oficial ca preşedinte interimar al Venezuelei, iar Luis Almagro, secretarul general al Organizaţiei Statelor Americane (OAS), l-a felicitat, relatează AFP, DPA şi Reuters.

Partidul Socialist aflat la putere, care susţine că ţara este victima unui „război economic” organizează un marş rival.

„Sunt aici să apăr ţara, să apăr Venezuela şi pe preşedintele nostru, m-am săturat ca opoziţia să spună că îl dau afară”, a afirmat Yenny Duarte, în vârstă de 46 de ani, parte a armatei civile a ţării, care a mărşăluit pentru a-l susţine pe Maduro.

Guaido, în vârstă de 35 de ani, a cerut ca armata să îl dea afară pe Maduro şi a promis amnistie pentru cei care sunt dispuşi să readucă democraţia. El a declarat că este dispus să îl înlocuiască pe Maduro cu un preşedinte interimar care ar avea susţinerea armatei pentru ca apoi să organizeze alegeri libere.

„Către toate forţele armate, cererea noastră este clară – de la acest parlament, ne întindem mâna şi vă cerem să veniţi de partea constituţiei şi a oamenilor, a oamenilor voştri”, a scris Guaido pe Twitter.

Ca simbol al furiei, protestatarii din oraşul sudic Puerto Ordaz au dărâmat o statuie a fostului lider socialist Hugo Chavez.

VEZI VIDEO: https://www.stiripesurse.ro/live-video-a-inceput-revolu-ia-in-venezuela-sute-de-mii-de-oameni-au-ie-it-pe-strada-se-incearca-debarcarea-lui-nicolas-maduro_1320241.html

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In America latina de multe ori o lovitura de stat a armatei ori lupta cu arma in mana mai schimba regimurile. Mai ales pe cele comuniste ca acela. Acum se bucura de rezervele de petrol din Venezuela Rusia si statele arabe antiamericane. Dar poporul sufera grav.
1
0
Urmeaza roumania?
0
2
Cand isi baga America coada...astase intampla...
3
0
Dragnea a distrus Venezuela
3
1
Venezuela daca nu stiati cautati pe Google are cea mai mare rezerva de petrol din lume . Dupa ce vor fave aceasta revolutie vor ramane si fara petrol si tot saraci vor fi . O sa aiba grija altii de asta
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920