REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

A început SCHIMBAREA prefecţilor. Pe cine ar propune PNL în locul lui Constantin

A început SCHIMBAREA prefecţilor. Pe cine ar propune PNL în locul lui Constantin

Replica API 19 februarie 2016 | 14:06 791

“Depolitizare”?!

“Depolitizare”?!

Bogdan Huţucă/ Silviu Coşa

Nouă prefecţi au fost schimbaţi în urma hotărârilor adoptate joi în şedinţa de Guvern, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, anunţând că este vorba despre o primă etapă dintr-un proces care va continua săptămâna viitoare. Prin urmare, nu este exclus ca şi la Constanţa să asistăm la o predare de ştafetă.

Astfel, Guvernul a decis eliberarea din funcţie a prefecţilor: Feneşer Gheorghe (Alba), Oprescu Mihail Adrian (Argeş), Ţintean Ioan (Bistriţa-Năsăud), Macaleţi Costică (Botoşani), Olteanu Nicu Lucian (Brăila), Marinescu Ioan (Dâmboviţa), Văcaru Alin Vasile (Gorj), Avram Eugeniu (Satu-Mare), Puică Andrei (Vaslui). Imediat după această decizie, motivată prin aceea că foştii reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu „făceau politică”, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a notat, pe Facebook, că schimbarea unor prefecţi reprezintă un prim semnal pentru „depolitizarea administraţiei” şi că astfel de măsuri ar trebui aplicate şi în cazul altor instituţii.

La Constanţa, liberalii nu ştiu dacă săptămâna viitoare va avea loc vreo schimbare în ceea ce priveşte prefectul Ion Constantin, numit reprezentant al Guvernului în teritoriu cu susţinerea PSD. Însă, dacă se va pune problema înlocuirii lui Constantin, liberalii mizează, din nou, pe Bogdan Huţucă (de la Administraţia Regională pentru Contribuabilii Mijlocii) ori Silviu Coşa, adjunct în cadrul Finanţelor Publice Constanţa.

„Din punctul meu de vedere, cel mai bun prefect al judeţului a fost Bogdan Huţucă. Dar, ştiu că nu îşi mai doreşte să fie prefect”, a declarat, pentru „Replica”, preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir.

De precizat că Silviu Coşa a mai fost vehiculat ca posibil prefect, însă în anul 2014.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614