REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A început Şcoala de Vară a femeilor din PSD. PROMISIUNE: ‘Cel puţin jumătate din aleşii locali să fie femei’

A început Şcoala de Vară a femeilor din PSD. PROMISIUNE: ‘Cel puţin jumătate din aleşii locali să fie femei’

Replica API 31 august 2018 | 00:00 268

Femeile din PSD au programat, în perioada 30 august-1 septembrie, la tradiţionala Şcoală politică de vară a organizaţiei. Întâlnirea de joi a Organizaţiei Femeilor Social Democrate (OFSD) s-a desfășurat la Pavilionul Expoziţional din Mamaia, acolo unde au avut loc o serie de prezentări şi dezbateri privind contribuţia femeilor în realizarea Marii Uniri de la 1918, precum şi importanţa preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România.

Prezentă la eveniment, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a declarat, în deschiderea sesiunii: "Ne dorim o țară pe care o vrem unită, și nu dezbinată, cum o vor alții, adversarii noștri. O țară în care știm ce vor românii, suntem alaturi de ei să le oferim prosperitate, pentru ca, în final, demnitate să fie cuvântul de ordine. Mulțumesc organizației de femei pentru că, iată, suntem din nou la Școala politică de vară, care întotdeauna are loc la marea neagră, să discutăm despre temele politice de actualitate, dar și acțiunile organizației viitoare şi de misiunea pe care organizația o are: de a face bine românilor, pentru cei care muncim în fiecare zi în soluționarea problemelor pe care le au”.

“Dăm un examen al maturității preluând preşedinţia Consiliului Europei, de la 1 ianuarie 2018. Trebuie să ne susținem interesul național. Va trebui să coordoneze politic atât de bine, astfel încât obiectivele care ni le-am propus să fie atinse", a spus, în deschiderea sesiunii a Școlii politice de vară a Organizației de femei a PSD, Rovana Plumb. Mariana Gâju, președinta OFSD, a preluat cuvântul, precizând faptul că "avem onoarea de a avea oaspeți dragi dar, în același timp, avem o mare responsabilitate în aceste vremuri care nu curg atât de lin cum am dori".

La rândul său, prezent la acțiunea colegelor sale, Felix Stroe, președintele Organizației Județene a PSD, a declarat: "E o bucurie sinceră să fim gazdele Școlii politice de vară a femeilor din PSD. E un compliment sincer. Am convingerea că organizația de femei e cea mai puternică din toate organizațiile de femei din România, este, cu siguranță, și cea mai smart.

La Constanța, ne e greu să ținem pasul cu femeile, așa că am luat decizia ca, pentru la anul, să mărim substanțial numărul femeilor care candidează la primării, la consilii locale. Cu siguranță vom realiza acest obiect. Cel puțin jumătate din aleșii locali să fie femei.

Femeile sunt cele mai loiale, raționale, iar de la Constanța avem de unde să selectăm femei foarte puternice pentru alegeri. Suntem cel mai puternic partid, un partid serios, care a făcut multe lucruri bune și trebuie să plecăm motivați în campaniile electorale și sunt convins că vom câștiga. Pentru că avem forță".

Felix Stroe a dorit să facă anumite precizări cu privire la criticile aduse partidului. "Guvernăm bine, poate ar fi bine să comunicăm mai mult. Am sentiment de amărăciune referitor la criticile care ni se aduc. Marea criticilor sunt nefondate. Mă refer la capitolul fondurilor europene, iar doamna ministru s-a implicat foarte mult.

Vreau să vă spun ca mâine (n.red. vineri, 31 august) semnăm un contract de finanțare de 600 milioane euro. Pentru că în România se face absorție a fondurilor europene. Deci, numai la Constanța se semnează un contract de 600 milioane de euro. Este important să răspundem criticilor", a completat Stroe. Aflat la întâlnirea femeilor din PSD, secretarul executiv al organizației, Decebal Făgădău a fost scurt în declarații.

"După 7 ediții, ce poți să mai spun? Dacă e ceva ce nu funcționează, dați vine pe mine, daca e ceva ce merită aplauze, merită toate fetele din organizația de femei. Veți avea teme dificile în aceste zile. Se ne revedem sănătoși la următoarele trei ediții. Suntem mândri că cea mai puternică organizației de femei vine la noi și ne onorează cu prezența", a precizat Decebal Făgădău. Aflat la Mamaia, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a ținut să menționeze că el iubește femeile, mai ales pe cele din organizația PSD.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu toti psd sunt cu Dragnea sau porci
0
3
vrem sa-i sugem pula lui liviu dragnea-asta e crezul pesedist
1
1
Femeie sau barbat in PSD oricum nu conteaza. Toti, toate sunt femeile lui Dragnea.
0
1
iar a fost giju la coafor hehe
5
0
Ce sunt invatate? ; sa tina trena lui Dragnea.
5
1
tarancute si bortosi hidosi egal psd !
6
1
Femeile pesediste ii ajuta pe pesedei la uriasa campanie deja mondiala ! Muie dragnea,muie pesede !!!
6
1
Fagaboule ,cine se aseamana se aduna.
4
0
3 femei hidoase in poza alaturi de porc stroe cunoscut ca si cel mai lingau securist acoperit al statului paralel.
11
0
De ce nu exista rubrica de comentarii la articolul unde felix stroe il pupa in cur pe dragnea?
13
0
de stroe e acolo?
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218