REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A început sezonul ambulanţelor care cară oamenii străzii în spitale

A început sezonul ambulanţelor care cară oamenii străzii în spitale

Replica API 7 decembrie 2018 | 00:00 333

Spitalul Clinic de Urgență Județean Constanța devine, în sezonul rece, adăpost pentru oamenii străzii. Chiar dacă situaţia nu este una normală sau de dorit, chiar şi cadrele medicale spun că este omeneşte să dai o mână de ajutor, chiar dacă, de cele mai multe ori, oamenii străzii ajung în stare de ebrietate în spital.

De cele mai multe ori, oamenii străzii ajung în spital aduşi de ambulanţe, care sunt sesizate prin 112 să intervină pentru a culege din stradă oameni îngheţaţi de frig sau leşinaşi de băutură. Medicul Diana Tatarici din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa contrazice “legendele urbane” cum că fiecare caz de acest gen implică şi o parte de amuzament.

Nu, realitatea este tristă: „La Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, cazurile amuzante sunt foarte rare. În general este vorba de persoane cu probleme psihice, care aruncă vorbe fără să-și dea seama”. De dată recentă, a relatat medicul, a fost preluat un om al străzii care era foarte nervos și îi înjura tot pe… oamenii străzii pentru că nu au grijă de bunurile lor, nu-și gestionează bine banii și așa ajung pe străzi. În momentul în care au ajuns cadrele medicale la fața locului, acesta a încercat să arate cât de diplomat este, folosind cuvinte pe care nici el nu le înțelegea și dojenindu-i pe cei care nu știu să fie oameni și… „ajung boschetari”.

În afară de solicitările care implică oamenii străzii, Diana Tatarici a mai adus în discuție problema rutei pe care șoferii de pe echipajele SAJ B2 sunt nevoite să le parcurgă aproape zilnic. Este vorba de ruta Constanța- Mangalia. "Sunt foarte multe transferuri de la Constanța la Mangalia, pentru că la spitalul din Mangalia, tot ce ține de secția de cardiologie sau ce secții nu au, ajunge la Constanța, mă refer la pacienţi care au nevoie de anumite investigaţii de specialitate, iar pe care ulterior trebuie să îi transportăm înapoi, la Mangalia”.

Loredana MIHAI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
AM SI EU O AMBULANTA LA SPITAL LA HARSOVA SI FAC POZE CU EA CA NU AM SOFER
0
0
Sa-i spele, deratizeze si sa-i instutionalizeze cu evidenta.
0
0
Lagar de munca si devin oameni model in cateva luni. Angajare santier naval experienta si plecare afara, In 5 ani vor avea casa masa si copii o famile fericita , votati legiunea la urmatoarele alegeri. PS cine e gasit beat nu va fi tratat pe banii ,,prostilor,,
1
0
Intr-o zi ai putea ajunge si tu jegos...
1
6
cine DEZINFECTEAZA dupa jegosii astia ? DE CE NUI DUCI LA PRIMARIE ?
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218