REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A început sezonul consumului de droguri, în Mamaia: alţi 8 tineri au fost prinşi

A început sezonul consumului de droguri, în Mamaia: alţi 8 tineri au fost prinşi

Replica API 5 mai 2015 | 13:41 145

Odată cu minivacanţa de 1 mai s-a dat startul sezonului consumului şi traficului de droguri pe litoral. Doi traficanţi au fost depistaţi în clubul Kudos, în noaptea de 1 spre 2 mai, aceştia fiind arestaţi şi, de atunci, oamenii legii au tot depistat alte persoane cu droguri asupra lor. Spre exemplu, numai pe data de 4 mai au fost prinşi 8 tineri.

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în zona de Nord a staţiunii Mamaia, luni, 4 mai a.c., ora 23.30, a observat cinci persoane care-şi confecţionau ţigarete artificiale (joint-uri). La vederea militarilor, persoanele cu vârste cuprinse între 28-35 ani, din Bucureşti şi Suceava, au aruncat pe jos ţigaretele şi au mărit ritmul de mers. Au fost somate, s-au oprit şi li s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţineau. Asupra acestora, jandarmii au mai găsit, în buzunarele de la pantaloni, 17 pastile cu diferite inscripţii şi capsule transparente în interiorul cărora se afla o substanţă halucinogenă de culoare maronie, şapte folii de plastic cu muguri vegetali de culoare verde şi verde-maronie şi un cântar electronic de precizie. Aceştia au declarat că sunt consumatori şi că pastilele sunt metamfetamine. O oră mai târziu, jandarmii au mai surprins trei tineri cu vârste cuprinse între 21-25 ani, care aveau asupra lor o folie cu o muguri vegetali de culoare verde şi o pastilă pe care erau inscripţionate cifrele 5-3. Tinerii au declarat că sunt consumatori şi că substanţa halucinogenă de culoare verde este canabis. Jointurile, pastilele, capsulele, folile cu mugurii halucinogeni şi cântarul vor fi predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor. Pentru siguranţa cetăţenilor, Jandarmeria Română recomandă ca, în situaţia în care observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure, să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică. Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218