REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

A început tabăra de pictură la Medgidia

A început tabăra de pictură la Medgidia

Replica API 3 septembrie 2016 | 22:15 273

Cea de-a XIII-a ediție a Taberei de Pictură „Lucian Grigorescu” a debutat ieri cu o conferința de presă organizată la Primăria Medgidia. Anul acesta, vor picta la Medgidia și vor lăsa tablouri municipalității următorii pictori: Constantin Papadopol, Mircea Costea, Adriana Kontz, Eusebio Spânu, Ioana Lavinia Streinu (România), Mario Bernardini (Italia), Feridun Isiman (Cipru de nord), Abdurahman Almoutawa (Qatar), Kenan Ozgur (Turcia), Yasemin Ozturk Erdogan (Turcia), Hassan Alumulla Almulla ( Qatar) Katarzyna Pietrzak(Polonia), Anna Trzepanska (Polonia), Bahri Genc (Turcia), Maryam Salahi ( Iran). Alături de pictori va fi prezent și criticul de artă Alice Dinculescu. Ariștiilor plastici le-a urat bun venit la Medgidia viceprimarul municipiului, care le-a adresat câteva cuvinte: „Ne onorează prezența dumneavoastră în cadrul acestei tabere internaționale, care de-a lungul anilor a strâns la Medgidia nume importante ale artei plastice. Ne mândrim cu faptul că am dat lumii un nume important al picturii, și anume pictorul postmodernist Lucian Grigorescu, de aceea trebuie să încurajăm cultura, în varietatea ei de forme. Suntem datori, de asemenea, să păstrăm ce avem astăzi și să transmitem și copiilor dragostea pentru artă, pentru simțul estetic, mai ales că arta ne conferă liniște sufletească și bucurie, ne îndeamnă la pace și meditație, lucruri esențiale într-o lume măcinată de conflicte interetnice, războaie și lupte de orgolii”, a spus Luminița Vlădescu.

Timp de trei zile, artiștii plastici vor merge într-o excursie de documentare în care vor avea ocazia să admire peisajul țării, să observe cultura și tradițiile românești, pentru a se inspira în vederea realizarării lucrărilor. Atelierul de pictură se află în cadrul Complexului Stadion și toți cei care vor să îi vadă la lucru pe artiși o pot face de luni, 5 septembrie, începând cu ora 16.00. Vineri, 09 septembrie, de la ora 10.00, lucrările aceastora vor putea fi vizionate în cadrul vernisajului organizat în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu”.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218