REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A început tăvălugul schimbărilor: directorii de şcoli din judeţ, demişi!

A început tăvălugul schimbărilor: directorii de şcoli din judeţ, demişi!

Replica API 8 iunie 2012 | 00:00 146

Părinţii elevilor se pregătesc de grevă, în semn de solidaritate

Părinţii elevilor se pregătesc de grevă, în semn de solidaritate

Tensiune şi nervi întinşi la maxim în rândul cadrelor didactice, dar şi a părinţilor din Făurei şi Băneasa. Directorii unităţilor de învăţământ încep să-şi piardă posturile, motivele fiind nefondate, din câte susţin unii profesori. Acesta este şi cazul celui care a condus Şcoala Generală din Făurei, profesorul Orhan, care a fost demis din funcţie miercuri, 6 iunie, fiind înlocuit de o învăţătoare, Gabriela Tanasov. Următoarea pe lista concedierilor este directoarea Liceului din Băneasa, prof. Luminiţa Ianul, care susţine că a fost anunţată deja că va fi demisă pe 23 iunie, când îi va expira mandatul.

"Miercuri au fost demişi vreo 40 de directori, pentru că nu aveau posturile ocupate prin concurs. Eu am ocupat această funcţie prin concurs, mandatul meu fiind de patru ani. Am fost anunţată, nu oficial, şi nu de către Inspectoratul Şcolar, că la acea dată voi fi demisă. Candidatul PSD la Primăria Băneasa deja a început demersurile, caută înlocuitori, le-a dus C.V.-ul la Inspectoratul Şcolar Judeţean", a declarat, pentru "Replica", Luminiţa Ianul, directoarea liceului din Băneasa. Mai mult decât atât, aceasta susţine că a fost ameninţată. "Dacă nu votez cu PSD, mă dă afară. Am fost sunată, jignită în cel mai josnic mod", a mai spus directoarea. În ceea ce-l priveşte pe directorul Şcolii Generale din Făurei, demiterea a venit în urma unei anchete, întrucât posul fusese ocupat fără concurs. "Lumea din Făurei este revoltată. Dânsul este de etnie turcă, ca şi majoritatea locuitorilor de acolo, şi lumea îl preferă. Totul se întâmplă împotriva voinţei noastre şi a părinţilor, totul se face pe la spate", a mai spus Luminiţa Ianul. Mai mult decât atât ieri copiii nu s-au prezentat la Şcoala din Făurei, părinţii acestora ameninţând că vor declanşa o grevă în semn de solidaritate cu directorul demis. Răducu Popescu, actualul inspector şcolar general din cadrul ISJ Constanţa susţine că directorul liceului din Băneasa nu se află pe lista celor demişi. "Nu este adevărat. Directorul de la Şcoala din Făurei a fost demis în urma unei anchete, dar totul este în regulă. Dumnealui a predat funcţia actualului director, Gabriela Tanasov. Cât despre situaţia de la Băneasa, nu am auzit nimic", a spus inspectorul general şcolar al ISJ Constanţa, Răducu Popescu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218