REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

A început urmărirea penală împotriva şefului de la Cadastru, Stere Sponte, în dosarul primarului din Mircea Vodă

A început urmărirea penală împotriva şefului de la Cadastru, Stere Sponte, în dosarul primarului din Mircea Vodă

Replica API 6 decembrie 2011 | 00:00 172

A început urmărirea penală împotriva lui Stere Sponte şi a lui George Măndilă, în dosarul primarului din Mircea Vodă, Dumitru Dedu.

Cei doi au semnat, alături de primarul Dumitru Dedu - care deja a primit interdicţie de a părăsi localitatea - un proces verbal de delimitare a unui teren, proces verbal considerat a fi un fals.

Reamintim că procurorul de caz a dispus în cazul primarului Dedu interdicţia de a părăsi localitatea, excepţie făcând zilele de luni, miercuri şi vineri, între orele 8 şi 9, pentru a ajunge la 8.30 la Poliţia Cernavodă, pentru controlul judiciar. Pe numele primarului au fost deschise două dosare, unul dintre dosare se referă la semnarea unor documente despre care anchetatorii susţin că sunt falsuri, iar al doilea dosar se referă la demolarea abuzivă a unor construcţii. În primul dosar, Dedu şi-a pus semnătura, în calitate de primar, pe documente privind delimitarea unor terenuri care au aparţinut Agenţiei Domeniilor Statului, şi care au fost retrocedate proprietarilor. Edilul nu a luat însă în considerare că respectivele terenuri (în suprafaţă totală de 300 de hectare), folosite până la momentul retrocedării de SC Fruvimed, aveau investiţii. Conform oamenilor legii, terenul cu pricina putea fi retrocedat numai dacă societatea care lucra respectiva suprafaţă se înţelegea cu proprietarul - ori proprietarul dă despăgubiri societăţii (în cazul de faţă Fruvimed), ori se ajungea la o înţelegere privind chiria. Societăţii Fruvimed i-a fost interzis, în cazul de faţă, accesul la despăgubire, fapt care se traduce ca un abuz în serviciu al primarului.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218