REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

A încercat să mituiască doi poliţişti de la Transporturi

A încercat să mituiască doi poliţişti de la Transporturi

Replica API 26 martie 2018 | 00:00 397

Un constănţean a fi prezentat instanţei, luni, 26 martie, într-un dosar de corupţie primit „bonus”, după ce a încercat să mituiască doi oameni ai legii. Este vorba despre Ionel Mitu, care le-a oferit o sumă de bani unor poliţişti de la Transporturi Feroviare, pentru a „face pierdut” un dosar în care era cercetată sora sa. Bărbatul a fost trimis în judecată, apoi condamnat, iar acum a contestă tot ce prinde, numai să iasă din închisoare.

Mai exact, în 2015, un număr de patru indivizi au sustras un cablu telefonic ce făcea legătura între staţiile Târguşor şi Nicolae Bălceascu, pe o distanţă de 35 de metri. Poliţiştii de la Transporturi Feroviare au deschis un dosar de cercetare penală, iar în urma cercetărilor au identificat un grup de patru persoane suspecte de comiterea faptei, printre care se afla şi Elena Luminiţa Mitu, sora lui Ionel Mitu.

Cei în cauză au fost chemaţi la Postul de Poliţie T.F. Palas în luna martie 2016 pentru audieri. În urma acestora, Ionel Mitu, fratele suspectei cu acelaşi nume, i-a tras deoparte pe cei doi poliţişti care se ocupau de instrumentarea cazului şi le-a oferit suma de 1.000 de lei dacă fac dosarul pierdut sau găsesc o soluţie pentru ca sora sa să scape basma curată.

Oamenii legii au refuzat pe moment, însă, în cadrul unor alte audieri, dat fiind că hoţii de cablu insistau, au acceptat formal, însă, în realitate, anunţaseră deja DGA-ul, care au organizat un flagrant. Ofiţerii Anticorupţie au intrat exact când cei patru hoţi, plus Ionel Mitu, erau cu banii pe masă.

Toţi cinci au fost reţinuţi şi trimişi în judecată, primi patru pentru furt şi dare de mită, iar în cazul lui Ionel Mitu s-a reţinut numai darea de mită, fiind condamnat, în luna octombrie 2017, la 2,4 ani de detenţie. La nici o lună de la condamnare, bărbatul a făcut contestaţie, solicitând revocarea sau chiar anularea executării pedepsei. Instanţa va decide luni, 26 martie, dacă va admite sau va respinge cererea.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca venea in tigania din Fetesti unde eu am absolvit 4 clase in Colonia Fetesti si ne arunca 1000 de euro eu aranjam cu mafiotul de Nita de la Parchetul Constanta si scapati.
3
0
i-ati jignit aia erau bani de guma de mestecat pt.ei.Daca le face dragnea salarii de suedia,creste si spaga exponential.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218