REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

A înviat limba de lemn: discursurile de la deschiderea anului universitar au zgâriat timpanul

A înviat limba de lemn: discursurile de la deschiderea anului universitar au zgâriat timpanul

Replica API 2 octombrie 2014 | 01:07 192

Rectorul onorific Victor Ciupină: „Ovidius va fi standardul ştiinţei şi culturii în zona în care trăim”

Rectorul onorific Victor Ciupină: „Ovidius va fi standardul ştiinţei şi culturii în zona în care trăim”

A început un nou an universitar, iar studenţii s-au întors la cursuri! Universitatea Ovidius (UO) Constanţa, ca toate celelalte instituţii de învăţământ superior din oraş, dar şi din ţară, şi-a deschis porţile, dis de dimineaţă. La orele 12.00, traficul în zona campusului universitar a fost infernal. S-a mers bară la bară pe aleea ce duce înspre instituţia de învăţământ, iar mai multe echipaje de poliţie au fost nevoite să vină în ajutorul şoferilor pentru a fluidiza traficul. În curtea universităţii, cadrele didactice, profesorii, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale s-au strâns cu toţii pentru a marca începerea noului an universitar. S-a ascultat imnul instituţiei, dar şi tradiţionalul „Gaudeamus igitur”, după care rectorul Sorin Rugină a luat cuvântul, iar după el şi invitaţii, dar nu numai, creându-se astfel senzaţia că ne-am întors în vremurile când se recitau poezii „măreţului conducător”.

„A devenit o tradiţie ca la 1 octombrie să avem parte de un nou început. Acest nou început capătă şi un sens metaforic. E un nou început, pentru fiecare dintre noi, dar şi pentru conducerea universităţii. Acest nou început capătă, în acest an, un sens metaforic. Nu este un început numai pentru seriile de studenţi, ci şi pentru Universitatea Ovidius care porneşte în acest an cu echipă nouă de conducere. Trăim aceleaşi emoţii alături de dumneavoastră. Am datoria morală de a vă spune că Ovidius este o universitate de elită, o instituţie emblemă a judeţului, aşa cum trebuie să fie orice instituţie academică. Ne dorim şi din punct de vedere calitativ să fim în topul universităţilor din România şi din străinătate”, le-a transmis rectorul universităţii Ovidius, Sorin Rugină, studenţilor. La deschiderea noului an universitar au participat şi Cristian Darie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, preşedintele interimar al CJC, dar şi Aurel Papari, rectorul Universităţii „Andrei Şaguna”. „Vă urez succes în noul an şi vă rog să fiţi mai aproape de universitate că are nevoie, poate, mai mult ca oricând. Ca reprezentant al autorităţii publice locale, v-aş ruga să vă implicaţi mult mai mult în viaţa socială şi educaţională, aveţi la dispoziţie asociaţii profesionale, orice fel de organizaţie, pentru că, manifestându-vă într-un cadrul organizat, aveţi foarte mult de câştigat, ca şi nivel de cunoştinţă, dar ca şi experienţă de viaţă”, a transmis Cristinel Dragomir. Rectorul onorific al UO, Victor Ciupină, a ţinut să le comunice şi el câteva cuvinte studenţilor la început de an: „Îmi exprim bucuria că pot fi aici, în acest moment, important în viaţa universităţii, momentul în care deschidem noul an universitar 2014-2015 la această prestigioasă universitate. Atâta timp cât va fi civilizaţie pe aceste meleaguri, Universitatea Ovidius va fi stindardul ştiinţei şi culturii în zona în care trăim”.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614