REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

A înviat Mihăieşi, fostul primar al Constanţei

A înviat Mihăieşi, fostul primar al Constanţei

Replica API 7 februarie 2012 | 00:00 548

Ce spune el despre FinCoGeRo

Ce spune el despre FinCoGeRo

Fostul primar al Constanţei, Gheorghe Mihăieşi, comentează contractul parafat în mandatul său cu italienii de la FinCoGeRo. Contrar anumitor opinii, fostul edil consideră că "tot ce s-a făcut, s-a făcut legal. Au fost eliberate avize, iar teoretic ei (investitorii - nr.r) trebuiau să se apuce de construit. Ce s-a mai întâmplat de când nu mai sunt eu primar, de ce s-a ajuns în situaţia în care ei ne cer bani, nu mai ştiu, m-am desprins de lucrurile din primărie, de când au venit alţii; Ei pot cere, dacă au şi dreptate", a spus Mihăieşi, referindu-se la pretenţiile celor de la fin.Co.Ge.Ro, pretenţii care - reamintim - erau cât pe ce să paralizeze municipalitatea. Tot despre proiectul celor de la FinCoGeRo, un subiect extrem de sensibil, Mihăieşi îşi mai aminteşte că, în mandatul său, primăria şi-a luat angajamentul să asigure utilităţile (drumurile - susţine fostul primar) în zona în care se ridică blocuri. "În orice caz, dacă s-ar fi comis ilegalităţi, din partea primarului sau a altcuiva la încheierea acestui contract, atribuit prin licitaţie, fapta este de acum prescrisă", a mai spus Mihăieşi.

Nu vede pe nimeni în stare să-l bată pe Mazăre

Întrebat dacă l-a întrebat până acum vreo autoritate cu privire la cazul FinCoGeRo, Mihăieşi a răspuns că nu. Tot fostul edil a vorbit cu regret despre vremea când era primar, însă nu îşi mai doreşte să candideze: "Am îmbătrânit. Eu am ajuns primar odată cu Bill Clinton şi tot cu el mi-am încheiat mandatele. E de ajuns, nici nu cred că aş mai avea cum să fac ceva acum, în contextul economic actual", afirmă Mihăieşi. Nu aplaudă actuala conducere a primăriei, dar nici nu vede pe nimeni în stare să îl bată pe Radu Mazăre: "Nu îmi place ce văd, dar din oferta de candidaţi până acum, nu văd nici unul capabil să-l învingă pe actualul primar. El a reuşit să-şi facă o echipă foarte bună, de profesionişti, în primărie".

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614