REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

A înviat Moinescu! Fostul primar al Medgidiei ţine lecţii despre naţionalizarea resurselor naturale

A înviat Moinescu! Fostul primar al Medgidiei ţine lecţii despre naţionalizarea resurselor naturale

Replica API 1 iulie 2015 | 09:36 203

Dumitru Moinescu

Dumitru Moinescu, fost primar al Medgidiei, s-a întors recent în politica locală, fiind ales printre cei 12 foşti PDL-işti care fac parte din Consiliul Judeţean Executiv al noului PNL Constanţa.

După ce a devenit ţinta primarului de la Medgidia, Marian Iordache, fiind acuzat de „non-liberalism” şi rugat „să lase PNL în pace”, Moinescu vine cu o serie de propuneri.

„Naţionalizarea resurselor naturale” este titlul unui articol semnat de fostul PDL-ist, actualmente liberal, în care şi-a dat cu părerea despre politica la nivel înalt.

„Sunt facebook-ari care solicită “naţionalizarea resurselor naturale” ale României! Naţionalizarea este confiscarea de către stat a proprietăţii private. Este o practică a economiilor planificate de tip socialist,comunist. (…) Există o cale capitalistă pentru protejarea resurselor naturale! Votul omului informat ! (…) În perioada 2000-2004, guvernul Adrian Năstase, apreciat de unii drept cel mai competent, a privatizat compania Petrom. Bine a făcut? Odată cu rafinăriile, benzinăriile (corect vândute) a vândut şi resursele de petrol din subsol şi din platoul continental al Mării Negre, care conform Constituţiei nu puteau fi vândute. Jurist fiind, a înţeles că poate fi acuzat de “abuz în serviciu”. A găsit soluţia. Privatizarea Petrom-ului s-a făcut prin lege, Parlamentul care exprima “voinţa populară” a aprobat! Cine trebuia să apere “resursele naturale” când naivii sau corupţii din Parlament au votat acest furt? Avocatul Poporului, pus de PSD , sau Preşedintele României dl. Ion Iliescu, aveau obligaţia legală de a sesiza Curtea Constituţională! De ce nu au făcut-o ? Aparţineau aceluiaşi PSD! Putem să apărăm resursele naturale ale României dacă deschidem bine ochii atunci când votăm. Însă, de cele mai multe ori se votează NĂUC!”, susţine Moinescu, citându-l cu acest prilej pe Andrei Pleşu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369